- Reklama -

Rezoliucijos iniciatorius Mantas Adomėnas. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Seime patvirtinta rezoliucija dėl krikščionių ir kitų religinių mažumų persekiojimo Artimuosiuose rytuose ir Šiaurės Afrikoje.

„Turime didžiuotis, kad Seimui užteko politinės valios ir pilietinės sąžinės religinių mažumų persekiojimą Sirijoje bei Irake įvardinti genocidu“, – įsitikinęs rezoliucijos iniciatorius ir autorius, Seimo narys Mantas Adomėnas.

Lietuva yra pirmoji valstybė Europoje, kurios parlamentas išdrįso žengti tokį reikšmingą diplomatinį žingsnį ir nusikalstamus veiksmus krikščionių ir kitų religinių mažumų atžvilgiu įvertinti dabar, o ne iš istorinės perspektyvos.

„Negalime tylėti. Tūkstančius metų menanti didinga Artimųjų Rytų civilizacija mūsų kartos akivaizdoje virsta į nieką. Europos pašonėje vyksta tikrų tikriausias genocidas. Tvirtai tikiu, kad ši rezoliucija yra puikus valios ir aiškiai artikuliuotos pilietinės pozicijos pavyzdys visoms Jungtinių Tautų valstybėms narėms“, – teigia M. Adomėnas.

Rezoliucija ragina Jungtinių Tautų Generalinį Sekretorių ir Jungtines Tautas prisiimti aiškią politinę lyderystę ir įvardyti Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje vykdomus žiaurumus, kaip prilygstančius genocidui, nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams.

Jungtinių Tautų valstybės narės, ypač Afrikos Sąjungos, Arabų Lygos, Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos ir Islamo konferencijos organizacijos nares, kviečiamos paremti šią rezoliuciją, imtis priemonių užkristi kelią tolesniam nusikalstamo genocidui prilygstančio persekiojimo vykdymui ir bendradarbiauti kuriant tarptautinius ir nacionalinius tribunolus, kurie nubaustų asmenis, atsakingus už vykdomą genocidą, ir užtikrintų jų veiksmingą funkcionavimą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!