- Reklama -
Seimo narys Mečislovas Zasčiurinskas

"Tęsiant temą apie valdančiųjų rėžimo siūlomas SODROS reformas, kurios neva išgelbės „ydingą valstybinę socialinio draudimo sistemą“, norėčiau išreikšti savo nuomonę, kad iš esmės esama SODROS sistema yra tinkama paprastiems žmonėms.

Ir žmonės turi būti ramūs – SODROS sistema atlaikys visus valdančiųjų rėžimo bandymus ją sužlugdyti. Valdančiųjų kalbos bei gąsdinimai, kad SODRA bankrutuoja, o išsigelbėjimas – privatūs fondai, klaidina paprastus žmones," – teigia Seimo narys Mečislovas Zasčiurinskas.

Akivaizdu, kad SODROS biudžete susidarė milžiniškas deficitas. "Būkime sąžiningi – jį sąlygojo ydingi politiniai VALDŽIOS sprendimai. Į privačius kaupimo fondus jau pervesta 3,4 milijardo litų pensininkų pinigų. Dar šimtai milijonų litų nesąžiningai buvo panaudoti Darbo biržos veiklai finansuoti. Milijonai litų pensininkams priklausančių lėšų buvo naudojami įvairių fondų (pvz., privalomojo sveikatos draudimo) administravimui. Beveik puse milijardo litų naudojama palūkanų mokėjimui. Ir taip toliau, taip toliau. Ir visa tai – iš visų mūsų, pensininkams priklausančių pinigėlių! Net nepaklausus, ar šių lėšų savininkai – pensininkai sutinka. Už juos nusprendė vykdomoji valdžia, kaip jau įprasta Lietuvoje", – teigia Seimo narys.  

Seimo nario Mečislovo Zasčiurinsko nuomone, būtina grąžinti taip nesąžiningai panaudotas socialinio draudimo lėšas. "Būtina pensijų socialiniam draudimui surinktas lėšas toliau naudoti tik pagal tiesioginę jų paskirtį. Tada visiems bus aišku, kad SODROS sistema yra pajėgi vykdyti savo funkcijas, o taip pat didinti pensijas. Ir nevalia maišyti Valstybės biudžeto su SODROS biudžetu. Savo esme tai skirtingos kišenės", – sako Seimo narys M.Zasčiurinskas.  

Kaip apriboti vykdomosios valdžios apetitus? „Keisti, ir kuo skubiau, SODROS pavaldumą. Kad ši nepriklausytų nuo politinės konjunktūros. SODROS valdymo organus turi skirti Seimas arba Prezidentas“, – mano Seimo narys Mečislovas Zasčiurinskas.

KK inf.

2010-09-13

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!