- Reklama -

Nuo Kęstučio Pūko priklausys, kas valdys Kauną? KK nuotr.

Kas ateinančius ketverius metus valdys Kauną – konservatorius Andrius Kupčinskas ar verslininkas Visvaldas Matijošaitis? Nėra abejonių, kad tarp šių į antrą Kauno mero rinkimų turą išėjusių vyrukų kovo 15-ąją vyks nuožmi kova.

V.Matijošaičio suburtas visuomeninis judėjimas „Vieningas Kaunas“ savivaldybių rinkimuose kaip reikiant „driokstelėjo“ – gavo net 16 Kauno miesto tarybos mandatų, kai tuo tarpu 2011 metais buvo gavęs 5. Augimas – daugiau nei tris kartus. Tačiau net ir toks gautas gausus mandatų skaičius dar negarantuoja, kad „Vieningas Kaunas“ neatsidurs valdžios nuošalėje – nes gali būti, kad taryboje susiformuos visai kita valdančioji koalicija.

Nors iš viešai pasirodžiusios informacijos apie situaciją Kaune galima manyti, kad pagrindiniai sprendimai bus priimami tik po mero antrojo turo rinkimų, tačiau Kauno miesto tarybos naujoko, sandraugos „Kitokia Lietuva“ prezidento Kęstučio Pūko pasisakymai žiniasklaidai leidžia daryti prielaidą, kad Kęstutis Pūkas vis dėlto labiau linksta į koaliciją su A.Kupčinsko vadovaujamais konservatoriais, nei su V.Matijošaičio „Vieningu Kaunu“.

„Aš pats savo vidumi esu konservatorius, dešinysis. Ir nė vieno politiko, kad ir kokiai partijai jis atstovautų, niekada „nemušiau“ kaip asmens. Kritikuoju, o dar geriau galima pasakyti, viešinu tik darbus. Ypač tuos, kurie nėra geri“, – vakar K.Pūko žodžius citavo naujienų agentūra „Elta“.

Tai reiškia, jog daugiau nei penkerius metus aršiai kritikavęs Kauno merą Andrių Kupčinską K.Pūkas jau švelnina poziciją jo atžvilgiu.

Nors visuomeninis komitetas „Kitokia Lietuva – Kaunas“ gavo tris mandatus, tačiau V.Matijošaičio „Vieningam Kaunui“ tiek ir trūktų, kad, pritraukus dar ir Liberalų sąjūdį (keturi mandatai), Kauno miesto taryboje valdytų šios sudėties valdančioji dauguma.

Tuo tarpu konservatorių pagrindu sudaryta valdančioji dauguma būtų spalvingesnė: norėdami valdyti, konservatoriai į savo pusę turėtų pritraukti ne tik K.Pūką, bet ir socialdemokratus bei Liberalų sąjūdį. Tokiu atveju 16 mandatų gavęs „Vieningas Kaunas“ atsidurtų valdžios užribyje.

Kadangi Kaunas konservatoriams – strateginis centras, neatmestina, kad į šio konservatorių forposto išsaugojimą bus pajungta „sunkioji artilerija“: Vytautas Landsbergis dėl paramos A.Kupčinskui kalbėsis su K.Pūku, o Andrius Kubilius dėl Liberalų sąjūdžio paramos – su Liberalų sąjūdžio pirmininku E.Masiuliu. Socialdemokratams, manoma, „sunkiosios“ artilerijos neprireiks – jie ir taip Kaune iki šiol dirbo valdančiojoje koalicijoje su konservatoriais.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!