- Reklama -
Lietuvos Ministras Pirmininkas A.Kubilius NATO ir ES akyse apsimeta esąs jų politikos šalininkas, o Lietuvoje slapta vykdo Lietuvos 'pardavimo' Rusijai politiką - tarnauja 'Gazpromui'

Giedrė Gorienė

Vakar, liepos 30 d., Kenos geležinkelio stotyje iš traukinio Maskva-Vilnius buvo išlaipintas ir į Lietuvą neįleistas Rusijos naujienų agentūros „Regnum“ vyr.redaktorius Modestas Kolerovas. Lietuvos pasieniečiai jo išlaipinimą paaiškino labai lakoniškai: „nepageidaujamas Lietuvoje žmogus“. „Jokių oficialių dokumentų šiuo klausimu Kolerovui pateikta nebuvo“, – rašo Rusijos naujienų agentūra „Regnum“.

Pasak agentūros, vienas iš pasieniečių Modestui Kolerovui paaiškino, kad yra oficialus uždraudimas įvažiuoti Kolerovui į Lietuvą, tačiau į klausimą, kas davė tokį nurodymą – Lietuvos Užsienio reikalų ministerija ar saugumo tarnybos, neatsakė.

„Kiek aš žinau, šis žmogus yra persona non-grata. Lietuva vykdo savo sprendimus“, – taip į Lietuvos žurnalistų klausimą dėl M.Kolerovo išlaipinimo iš traukinio atsakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Atrodytų, šitoje situacijoje čia viskas labai aišku: Modestas Kolerovas jau prieš keletą metų aukštų politikų buvo įvardintas kaip „Kremliaus kuratorius, atsakingas už prorusišką propagandą Baltijos šalyse“, todėl mūsų saugumas, siekdamas apsaugoti Lietuvos piliečius nuo „Kremliaus užkrato“, ir ėmėsi visų priemonių, kad šitas „Kremliaus užkratas“ nepatektų į Lietuvą.

Tačiau ar iš tiesų Modestas Kolerovas yra tas didysis „Kremliaus baubas“, nuo kurio mūsų saugumui reikėtų saugoti Lietuvą?

A.Kubilius – „Kremliaus įrankis“

Paskutinių savaičių įvykiai ir „Karšto komentaro“ turimi dokumentai rodo, kad Lietuvai kur kas pavojingesnis „Kremliaus užkratas“ už Modestą Kolerovą yra Konservatorių partijos pirmininkas, Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius ir Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas, kurie vykdo Lietuvos „pardavimo“ Rusijai politiką. Jei tiksliau – Lietuvos energetikos atidavimo į vienas – „Kremliaus“ rankas – politiką.

Kitaip sakant, Tėvynės sąjungos – konservatorių partijos lyderis Andrius Kubilius, viešai deklaruodamas „energetinę Lietuvos nepriklausomybę“, iš tiesų vykdo absoliučiai priešingą politiką – nori tvirtai „pririšti“ Lietuvos energetiką prie Rusijos. Ir, negana to, dar rūpinasi pinigų iš Europos Sąjungos fondų tekėjimu per Lietuvą Rusijos koncernui „Gazpromui“ – mat mažai tikėtina, kad Kauno meras Andrius Kupčinskas būtų „buldozeriu“ prastūmęs Kauno miesto savivaldybėje sprendimą, pagal kurį „Gazpromo“ įmonė dabar susižers 5 milijonus Europos Sąjungos lėšų, be savo „patrono“ Andriaus Kubiliaus žinios.

Be to, Kauno meras A.Kupčinskas su premjero A.Kubiliaus ir Valstybės saugumo departamento palaiminimu atvėrė kelius Kaune „Gazpromui“ pasistatyti dar vieną elektrinę. Tokiu būdu Kaunas galutinai bus atiduotas į „Gazpromo“ rankas, o laikinosios sostinės šildymas ir elektra bus priklausomi nuo Rusijos.

A.Kubilius saugo „Gazpromą“ nuo konkurentų

Kaip jau rašė „Karštas komentaras“, liepos 9 d. į Lietuvą buvo atvykęs „Gazpromo“ atstovas D.Fiodorovas.

Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas, kuris tą dieną vedė Kauno miesto tarybos posėdį, nieko nepasakęs ir neinformavęs tarybos narių, patylomis nuo posėdžio vedimo nusišalino ir, niekam nieko nepasakęs, slapta nuvyko susitikti su „Gazpromo“ atstovu.

Apie šį slaptą Kauno mero ir „Gazpromo“ atstovo D.Fiodorovo susitikimą turbūt mažai kas ir būtų žinojęs, jei ne „Karštas komentaras“, kuris nuvyko į „Kauno energiją“, kur ir susitiko A.Kupčinskas su D.Fiodorovu, ir minėtą susitikimą užfiksavo. Šiame susitikime taip pat dalyvavo ir „Dujotekanos“ prezidentas Rimantas Stonys – tas pats, kuris 2006 m. pas darbietį Joną Pinskų namuose įkalbėjo darbiečius neparemti Seime socialdemokrato Zigmanto Balčyčio kandidatūros, o balsuoti už Gedimino Kirkilo kandidatūrą.

2008 metais, Seimo rinkimus laimėjus konservatoriams, dabar šie tarnauja Rimanto Stonio („Gazpromo“ atstovas Lietuvoje), t.y. „Kremliaus“ interesams Lietuvoje.

Po Kauno mero konservatoriaus A.Kupčinsko susitikimo su „Gazpromo“ atstovu D.Fiodorovu (beje, Kauno miesto tarybos nariams tik iš „Karšto komentaro“ sužinojus apie Kauno mero susitikimą su „Gazpromo“ atstovu, ir A.Kupčinsko paprašius detaliau papasakoti apie tai, Kauno meras, atsakydamas į tarybos nario klausimą, „Gazmpromo“ atstovą vadino vardu – Denisu, ir tik vėliau pasitaisė: „Denisas Fiodorovas“), Kauno miesto taryboje esantys konservatoriai su savo koalicijos nariais jaunalietuviais ir liberalsąjūdiečiais „buldozeriu“ prastūmė sprendimą, pagal kurį „Gazpromo“ įmonei „Kauno termofikacinė elektrinė“ bus skirta 5 milijonų litų parama. O 2007 metais po savivaldybių rinkimų į valdžią Kaune atėjus konservatoriams, Kauno savivaldybė iš karto pradėjo kloti pamatus naujos „Gazpromo“ elektrinės statybai, apie kurios statybą „Gazpromo“ atstovas D.Fiodorovas oficialiai pranešė tik …. šių metų liepos 9 d., t.y. kai visi paruošiamieji darbai, įskaitant ir aplinkos vertinimo tyrimą, jau padaryti.

Vedant slaptas derybas dėl naujos elektrinės statybos, „nutekėjo“ vienas labai įdomus dokumentas, kuriame rašoma, kad „Kauno termofikacinės elektrinės“ vienas iš strateginių uždavinių – „neprileisti naujų alternatyvių šilumos tiekimo šaltinių atsiradimo“.

Štai būtent šią „Gazpromo“ politiką ir vykdo konservatorių Vyriausybė bei konservatorių Kauno miesto savivaldybės valdžia, nuo visuomenės nuslėpdama tai, kiek iš mūsų uždirbs „Gazpromas“ ir jo atstovas čia Rimantas Stonys. Mokslininkų paskaičiavimais, be 1 mlrd. litų, investuotų į naują elektrinę, per 20 metų vien tik už dujas Kauno gyventojai sumokės „Kremliaus“ berniukams beveik 8 mlrd. litų. O užuot suradusi bei investavusi į alternatyvius šilumos tiekimo šaltinius, Lietuva dar labiau prisiriš prie Rusijos. Ir visa tai vyksta tuo metu, kai Europa svarsto priklausomybės nuo Rusijos energetikos kortą, o Kauno miesto savivaldybei kaip alternatyva „Gazpromui“ pasiūlyta kitokios elektrinės statybos projektas dar 2008 metais.

Išvada

Taigi, ne Modestas Kolerovas su keliais rusakalbių leidinių žurnalistais Lietuvoje kelia grėsmę mūsų šalies nacionaliniam saugumui, o pats Lietuvos premjeras Andrius Kubilius su savo vadovaujama Konservatorių partija – viešai kovodami su „Kremliaus užkratu“, jie patys slapta nuolankiai tarnauja tam pačiam „Kremliui“, „užcementuodami“ Lietuvos energetinę priklausomybę nuo Rusijos ir „pramušinėdami“ „Gazpromui“ Europos Sąjungos milijonus. Ir būtent A.Kubiliaus bei A.Kupčinsko ryšius su "Gazpromu" ir Rimantu Stoniu pirmiausia ir turi tirti mūsų Valstybės saugumo departamentas. Nes tai, kas vyksta šitoje srityje dabar, galima pavadinti tik "pornografija" – rimtos valstybės rimtos saugumo struktūros darbu energetikos srityje nė iš tolo nekvepia.

2009-07-31

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!