- Reklama -
Jau nuspręsta - vasario 8 d. partija Tvarka ir teisingumas oficialiai patvirtins V.Mazuronį savo partijos kandidatu į prezidentus

Gegužę įvyksiantys Lietuvos Prezidento rinkimai gali suskaldyti Rolando Pakso vadovaujamą partiją Tvarka ir teisingumas (TT).

Kadangi Rolandas Paksas po apkaltos negali dar kartą kandidatuoti į Lietuvos prezidentus (nebent ateityje bus pakeista LR Konstitucija), partija Tvarka ir teisingumas, užuot parėmę kitos partijos keliamą kandidatą, nusprendė per Prezidento rinkimus kelti savo partijos kandidatą į prezidentus. Todėl vasario 8 d. įvyksiančiam TT kongresui nuspręsta siūlyti išrinkti partijos kandidatą į prezidentus iš trijų kandidatūrų: partijos pirmininko pavaduotojo Valentino Mazuronio, Vilniaus mero Juozo Imbraso ir buvusio KAM generalinio štabo viršininko Česlovo Jezersko.

Štai šis partijos prezidiumo sprendimas ir sukiršino „tvarkiečius“.

„Jei partijos kandidatu į prezidentus bus patvirtintas Valentinas Mazuronis, partija skils“, – sakė „Karšto komentaro“ šaltiniai iš TT.

„Daugelis žmonių yra šioje partijoje vien tik todėl, kad palaiko Rolandą Paksą. Jis jiems yra autoritetas. O Valentinas Mazuronis daug kam nėra priimtina politinė figūra. Tai nėra partiją konsoliduojantis asmuo. Jei Rolandas Paksas negali kandidatuoti į prezidentus, jis turėjo kandidatu į prezidentus pasirinkti kitą asmenį. Tačiau dabar, labai panašu, Rolandui Paksui visiškai vienodai, kas bus su partija. Todėl partijos kongresui patvirtinus V.Mazuronio kandidatūrą, partija paprasčiausiai skils“, – sakė KK šaltiniai iš TT.

Pasak jų, TT yra sudaryta iš kelių žmonių grupių: pirmieji – „paksininkai“, antrieji – „mazuroninkai“.

„Tačiau pastaruoju metu įtaką partijoje absoliučiai perėmė Valentinas Mazuronis. Labai gaila pripažinti, bet Paksas yra po Mazuronio padu“, – partijos viduje vyraujančią nuomonę išsakė šaltiniai.

Šiuo metu, pasak jų, partijos viduje vyksta aršus pasiruošimas partijos kongresui. „Vyksta arši kova dėl to, kas bus kongreso delegatai. Norima, kad delegatais į kongresą būtų siunčiami tik tie, kurie kongrese balsuos už Mazuronio kandidatūrą į prezidentus. Tuo tarpu asmenims, kurie prieštarauja šiai kandidatūrai, neleidžiama į kongresą vykti net svečio teisėmis. Matyt, kad nesugadintų Mazuronio planų“, – sakė KK šaltiniai iš partijos Tvarka ir teisingumas.

„Vasario 8 dieną partijai Tvarka ir teisingumas bus lemiama diena. Jei tą dieną kandidatų į prezidentus rinkimus kongrese laimės Mazuronis, mūsų daugelis paprasčiausiai susikraus savo „žaislus“ ir iš šitos „smėlio dėžės“ išeis. Nes mes nepritariame V.Mazuronio vykdomai partijos politikai, kuri, kaip parodė Seimo rinkimai, partiją veda ne į priekį, o tik trypčioja vietoje ir po truputį veda atgal. Žmogus, kuris skandina partiją, šitos partijos kandidatu į prezidentus būti negali“, – įsitikinę šaltiniai iš TT.

Šaltiniai mano, jog Valentinas Mazuronis galimai yra sudaręs slaptą sandėrį su valdančiaisiais.

„Girdėjome gandus, kad valdantieji Mazuroniui pažadėjo priimti „tvarkiečius“ į valdančiąją koaliciją ir duoti gerus postus, jei partijoje neliks Rolando Pakso. O kiek teko girdėti iš Mazuronio aplinkos, Mazuroniui jau atsibodo sėdėti nuolatinėje opozicijoje. Todėl visiškai tikėtina, kad jo kandidatavimas į prezidentus irgi yra viena iš galimo jo sandėrio su valdančiaisiais dalių. Iškėlus kandidatu Mazuronį, partiją paliks „paksistai“, Paksas išvažiuos į Europos Parlamentą, ir Mazuronis labai gražiai perims partiją“, – partijos viduje sklandančią versiją išdėstė Rolando Pakso šalininkai partijoje Tvarka ir teisingumas.

KK duomenimis, dalis „paksistų“ jau dairosi galimo politinio prieglobsčio kitose partijose, jei partijos kandidatu į prezidentus bus patvirtintas Valentinas Mazuronis.

KK inf.

"Karštas komentaras" Nr.2, 2009

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!