- Reklama -
Teigiama, kad už 'vienalietuvininkų' paramą priimant biudžetą A.Kubilius pažadėjo du ministrų portfelius, iš kurių vienas - G.Vagnoriui

Praėjusi savaitė Seime buvo įtempta – po didžiulių valdančiosios daugumos ir opozicijos mūšių galiausiai buvo patvirtintas kitų metų valstybės biudžetas. Tiesa, biudžetas galėjo būti ir nepatvirtintas, jeigu jo paskutinę minutę nebūtų parėmę “vienalietuvininkai” – balsuojant dėl socialinių išmokų mažinimo pritrūko būtent jų balsų. Tačiau per naktį situacija pasikeitė – biudžetas su visais pensijų mažinimais buvo priimtas būtent “vienalietuvininkų” balsais. Kodėl? Ką premjeras A.Kubilius pažadėjo “vienalietuvininkams”, kad šie per naktį pakeitė savo nuomonę biudžeto klausimu?

“Andrius Kubilius “vienalietuvininkams” pažadėjo du ministrų portfelius – vidaus reikalų ministro ir ūkio ministro”, – teigia “Karšto komentaro” šaltiniai iš valdančiosios daugumos.

Pasak jų, vidaus reikalų ministrą R.Palaitį turi pakeisti A.Sacharukas, o ūkio ministrą D.Kreivį – G.Vagnorius. Toks neva buvo A.Kubiliaus pažadas prieš balsavimą dėl biudžeto “Vienos Lietuvos” frakcijos seniūnui L.Diniui.

Kada įvyks rokiruotė Vyriausybėje, kol kas nekalbama. “Buvo kalbama tik apie konkrečias pavardes ir konkrečias ministerijas”, – sakė KK šaltiniai.

“Karšto komentaro” paklaustas, ar tiesa, kad A.Kubilius prieš balsavimą dėl biudžeto “Vienai Lietuvai” pažadėjo du ministrų portfelius – vidaus reikalų ministro – A.Sacharukui, o ūkio ministro – G.Vagnorius, frakcijos seniūnas L.Dinius aiškiai susierzino.

“Aš gandų nekomentuoju”,- galiausiai pareiškė jis.

Tačiau jis negalėjo konkrečiai paaiškinti, kodėl išvakarėse sugadinusi valdančiajai koalicijai balsavimą dėl socialinių išmokų mažinimo, kitą dieną L.Diniaus vadovaujama “Vienos Lietuvos” frakcija jau balsavo už biudžetą, kuriame numatytas pensijų ir kitų socialinių išmokų mažinimas.

“Mes nenorime jokių postų”, – atrėžė L.Dinius, KK paklaustas, tai kada konkrečiai įvyks rokiruotė A.Kubiliaus vadovaujamoje Vyriausybėje.

Penktadienį Seimo restorane kažką labai aktyviai diskutavo ir G.Vagnorius su L.Diniumi.

Kaip žinia, G.Vagnorius prieš Seimo rinkimus norėjo sugrįžti į Konservatorių partiją – tuomet jo laišką dėl sugrįžimo partijai pristatė Tėvynės sąjungos – krikščionių demokratų partijos pirmininkas A.Kubilius. Tačiau tuomet G.Vagnoriaus sugrįžimui į partiją pasipriešino partijos garbės pirmininkas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

KK inf.

2009-12-13

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!