- Reklama -
Seimo narys A.Čaplikas įsitikinęs, kad po pirmalaikių rinkimų priedanga slepiasi didžiulė afera

Seimo Pirmininko pavaduotojo liberalcentristo Algio Čapliko įsitikinimu, kai kurių politikų ir jiems artimų politologų visuomenei įpiršinėjama mintis apie pirmalaikių Seimo rinkimų būtinybę tėra Lietuvos pseudoelito sumodeliuotas ir primestas jaukas, dūmų uždanga turinti paslėpti tikrąją aferą.

„Tai, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai iš tikrųjų yra panašūs į dirbtinai modeliuojamą sąmokslą, rodo jau vien tai, kokia praraja žioji tarp šios idėjos iniciatorių žodinių pareiškimų viešojoje erdvėje ir konkretaus (ne)veikimo praktikoje. Jau vien tai, kad už neva „neišvengiamai būtinų“ pirmalaikių Seimo rinkimų paskelbimo projektą pasirašė vos 9 iš 78 opozicijai priklausančių parlamentarų, o Seimo seniūnų sueigoje net neišdrįsta balsuoti dėl šio projekto įtraukimo į darbotvarkę, kelia pagrįstų abejonių iniciatorių ketinimų nuoširdumu“, – pastebi A. Čaplikas.

Liberalcentristo įsitikinimu, konservatorių ir jų satelitų keliama isterija dėl priešlaikinių rinkimų yra kryptinga viešųjų ryšių akcija turinti bent kelis tikslus.

„Visų pirma, sumaišties kėlimas leistų opozicija besiskelbiantiems konservatoriams greičiau į užmarštį nugramzdinti sąmoningų rinkėjų akis badančias, nuo konservatorių buvimo valdžioje dar neatšalusias kėdes bei nusimesti atsakomybę už bendrą darbą su mažumos Vyriausybe.

Priešlaikinių rinkimų chaosas taip pat puiki terpė įtakingoms verslo grupėms, už „politinių buratinų“ nugarų „tinkamai“ sutvarkyti per daug „įkyraus“ dėmesio sulaukiančio šimtmečio projekto – naujos atominės elektrinės statybos problemas. Juk kaip paaiškinti visuomenei tokią keistą aplinkybę, kad abejones dėl naujos atominės elektrinės statybos garsiai reiškiantys konservatoriai buvo vieninteliai iš visų Lietuvos partijų turėję net 2 oficialius stebėtojus Vyriausybės ir „NDX energijos“ derybose dėl nacionalinio investuotojo. Ką ten veikė konservatorių lyderio A. Kubiliaus patarėjas ir Seimo narys A. Ažubalis – klausimas neretorinis“, – įsitikinęs A. Čaplikas.

KK inf.

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!