- Reklama -
A.Paulausko partija grimzta į dugną

Giedrė Gorienė

Policinės valstybės garantu vadinama Naujoji sąjunga, kuriai sociologinės apklausos žada triuškinantį pralaimėjimą per ateinančius Seimo rinkimus, prisiminė vieną seną rinkimų taisyklę – kad žmonės renkasi lyderius – ir todėl visuomenės akyse nutarė pasirodyti gražesnė, t.y. populiaresnė, nei yra iš tikrųjų.

„Už Naująją sąjungą per Seimo rinkimus balsuos 7 proc. rinkėjų“, – skelbia „Baltijos tyrimai“, tuo tarpu kitų sociologinių tyrimų agentūrų atlikta visuomenės apklausa rodo, kad Naujoji sąjunga neperžengs 5 proc. barjero ir į Seimą nepateks. Pagal kitų sociologinių tyrimų agentūrų apklausas, už Artūro Paulausko Naująją sąjungą nebalsuotų nė 2 proc. rinkėjų. Taigi Naujoji sąjunga, kaip sakoma, vaikščiojantis „politinis lavonas“.

Be jokios abejonės, socialliberalų nepatekimas į Seimą būtų smūgis ne tik „ekskomisarams“, uzurpavusiems Lietuvos teisėsaugą bei teisėtvarką ir besiglaustantiems po Artūro Paulausko sparneliu, bet ir „Gazpromo“ tarpininkei Lietuvoje „Dujotekanai“, kadangi Naujoji sąjunga politikos kuluaruose tiesiai šviesiai vadinama „Dujotekanos“ partija.

Niekam ne paslaptis, kad „Dujotekana“ – viena pagrindinių socialliberalų rėmėjų, o socialliberalų partijos kandidatų į Seimą sąraše – net du Rimanto Stonio atstovai. Vienas – Naujosios sąjungos vykdomasis sekretorius V.Pliusnis, socialliberalų partijos viduje vadinamas „Stonio prievaizdu“, antrasis – dabartinis aplinkos viceministras, atėjęs į ministeriją iš „Dujotekanos“, R.Paliukas, kuris, kaip kalbama partijos viduje, „atsakingas už „Dujotekanos“ finansavimą“.

Ir nieko keisto, kad į NS metami tokie didžiuliai pinigai – juk iki dabar būtent „Dujotekanos“ prezidentas R.Stonys, o ne partijos ar prezidentas spręsdavo, kas tinkamas būti premjeru, o kas – ne. Mat „Dujotekana“ ypatingai suinteresuota Ignalinos AE 2-o bloko uždarymu – Rimanto Stonio vyrai su „Gazpromu“ jau projektuoja ir Kauno termofikacinėje elektrinėje statys turbinas, gamins elektros energiją ir ją brangiai pardavinės mums, kai Ignalinos AE 2-as blokas bus uždarytas. Štai, todėl ir Gedimino Kirkilo Vyriausybė tik imituoja derybas su Europos Sąjunga dėl Ignalinos AE 2-o bloko darbo pratęsimo, o realiai labai tyliai ir sparčiai dirba, kad Ignalinos AE 2-as blokas būtų uždarytas.

„Numatyta 2-o bloko uždarymo data nėra reali, tačiau mes dirbame, ir 2-as blokas kiek pavėluotai, tačiau bus uždarytas“, – sakė KK šaltiniai, dalyvaujantys Ignalinos AE 2-o bloko uždaryme.

Paklausti, kodėl reikia uždaryti Ignalinos AE 2-ą bloką, šaltiniai atsakė, jog tai – politinis dalykas. „O kaip mes atrodysime ES akyse, kad pažadėjome uždaryti Ignalinos AE, o neuždarėme? Politiškai tai labai blogai atrodys“, – sakė KK šaltiniai.

Todėl ir didžiulė Socialdemokratų partijos reklama žiniasklaidoje, raginanti ateiti į referendumą spalio 12 d. ir pasisakyti dėl Ignalinos AE darbo pratęsimo (atseit, tai palengvins Vyriausybės derybas su ES) – tik dar vienas didelis socialdemokratų melas.

Iš tiesų G.Kirkilo Vyriausybei Lietuvos žmonių nuomonė dėl Ignalinos AE darbo pratęsimo, liaudiškai kalbant, nei galvoj, nei uodegoj – Ignalinos AE 2-as blokas jau uždarinėjamas, ir, jei valdžia po Seimo rinkimų nepasikeis, kitaip nebus. Nes vadinamasis „Dujotekanos“ partijų blokas – socialdemokratai, socialliberalai, valstiečiai liaudininkai – į Lietuvos žmonių lūkesčius ir Lietuvos interesus šitoje vietoje neatsižvelgs: reikia „Dujotekanai“, kad Ignalinos AE 2-as blokas būtų uždarytas? Reikia. Vadinasi, taip ir bus.

Ir todėl „Baltijos tyrimų“ reitingai ir rodo tai, ką nori socialdemokratus ir socialliberalus išlaikantys oligarchai matyti, visiškai „nusmukdant“ reitingus tų, kurių bijomasi, – nes jei, pavyzdžiui, toks „Frontas“, o ne socialliberalai ateitų į valdžią, tai „Leo LT“ projektui ir jo suinteresuotoms pusėms – tiek „Maximos“ berniukams, tiek „Dujotekanai“, – būtų „kaput“.

Būtent tai labai gerai supranta oligarchiniai berniukai, valdantys Lietuvos žiniasklaidos priemones, ir todėl, susėdę prie kavos puodelio, priėmė politinį sprendimą: „Fronto“ partijos pavadinimo žiniasklaidos priemonėse, o ypatingai televizijoje, neminėti, o per LNK „Dviračio šou“ kurti „Fronto“ partijos pirmininko Algirdo Paleckio kaip „neapsiplunksnavusio viščiuko“ įvaizdį. Suprask, kad politikoje „apsiplunksnavę“ tik Gediminas Kirkilas su kitais „valstybininkais“, todėl bet kam „iš šono“ stojus prie valstybės vairo, „valstybė gali būti „nuvairuota“. Nors būtent G.Kirkilo Vyriausybė su visokiais konservatoriškais projektais „2K“ (Kirkilas+Kubilius) mūsų valstybę ir „nuvairavo“ į visišką bedugnę. Partijos tapo oligarchų valdymo įrankiu, o jų mulkinami žmonės – priemone marionetinėms partijoms patekti į valdžią. Korupcijos voras visą Lietuvą apraizgė tokiu tankiu voratinkliu, kad demokratija teliko saldainio popieriuku, slepiančiu fašistinę – korumpuotą Lietuvos santvarką. O prieš vasaros atostogas Seime paskubomis priimta naujo Teismų įstatymo redakcija socialdemokrato Juliaus Sabatausko iniciatyva korumpuočius Temidės tarnus – teisėjus – padarė absoliučiai neliečiamais, t.y. dievais. Be generalinio prokuroro Algimanto Valantino leidimo, teisėjų telefoniniai pokalbiai negali būti pasiklausomi, teisėjai negali būti sekami, slapta vaizdo kamera negali būti fiksuojamas jų „teisingumo“ pirkimo-pardavimo procesas… Taigi nuo šiol teisėjai visiškai nieko nesibaimindami visas savo bylų nagrinėjimo peripetijas gali aptarinėti telefonu – jiems jau nereikia sakyti: „Kiek už šią paslaugą saldainių?“, nes jau tiesiai šviesiai bus galima pasakyti: „Už šitą nuosprendį – šimtas „štukų“. Nes nuo rugsėjo 1 d. Seimo nario Juliaus Sabatausko ir valdančiosios daugumos dėka jie tapo neliečiami.

Tik ar ilgam?

Naujoms politinėms jėgoms – o ypatingai partijai „Frontas“ – atėjus į valdžią, socialdemokratų buldozeriu prastumtas Teismų įstatymas bus pakeistas labai greit. Ne vienas A.Valantinas, o bet kuris prokuroras, gavęs informaciją apie teisėjų daromus nusikaltimus, privalės nedelsiant imtis visų operatyvinių priemonių, kad gauta informacija būtų patikrinta, o jai pasitvirtinus – kad teisėjas būtų sulaikytas ir sulauktų pelnytos bausmės. O jei koks nors Konstitucinio Teismo teisėjas bandys aiškinti, kad teisėjų sekimas – „tai pasikėsinimas į teisėjo nepriklausomybę“, tuomet reikės kelti ir kitą klausimą – Konstitucinio Teismo reikalingumą apskritai mūsų šalyje. Nes gal Konstitucinis Teismas visiškai kaip toks nereikalingas, o jo funkcijas sėkmingai gali atlikti Aukščiausiasis Teismas vienas pats?

Ar bus Lietuvoje pasikeitimų? Atsakymas jau visai čia pat. Nes tik nuo rinkėjų valios priklausys, ar iki šiol Lietuvoje egzistuojančią baudžiavinę – fašistinę santvarką pakeis kita.

Spalio 12 d. – visi į rinkimus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!