- Reklama -

Europos Vadovų Taryboje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Europos Komisijos Pirmininku Žozė Manueliu Barozu. Prezidentūros nuotr.

Europos Vadovų Taryboje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Europos Komisijos Pirmininku Žozė Manueliu Barozu.

Susitikime, kuriame taip pat dalyvavo Latvijos Ministras Pirmininkas Valdis Dombrovskis ir Estijos Premjeras Andrusas Ansipas, pristatyti Baltijos šalių derybų dėl naujosios ES finansinės perspektyvos prioritetai.

Lietuvos vadovė pabrėžė, jog naujoje septynerių metų Europos finansinėje perspektyvoje, kuri prasidės 2014 m., turi būti numatomos priemonės Europos ekonomikos augimui ir konkurencingumui skatinti. Tačiau dabartinis Europos Komisijos pasiūlymas nesudaro Baltijos šalims vienodų sąlygų konkuruoti su kitomis ES narėmis bendroje Europos rinkoje.

Visų trijų Baltijos šalių interesas ir bendras siekis, kad būtų teisingiau skirstomos tiesioginės žemės ūkio išmokos ūkininkams ir nebūtų taikomi diskriminaciniai struktūrinės paramos apribojimai, ypač nuo krizės labiausiai nukentėjusioms Baltijos valstybėms.

„Dabartinis Komisijos pasiūlymas yra labai nepalankus Baltijos šalims. Išlieka didžiulis skirtumas tarp senųjų ir naujųjų ES narių. Mūsų ūkininkai negali vienodomis sąlygomis konkuruoti bendroje Europos rinkoje. Tokia situacija negali toliau tęstis”, – sakė Prezidentė.

Pasak Lietuvos vadovės, sunkmečio labiausiai paveiktoms šalims Europos struktūrinė parama yra labai svarbus veiksnys ieškant išeičių iš krizės ir skatinant ekonomikos augimą. Baltijos valstybėms ši parama yra ypač svarbi ir aktuali.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!