- Reklama -

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Branduolinės (atominės) elektrinės, Koncesijos suteikimo ir Lietuvos Respublikos esminių turtinių įsipareigojimų prisiėmimo Visagino atominės elektrinės projekte įstatymus, taip pat Strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir įrenginių bei kitų nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių įstatymą bei lydimuosius įstatymus.

Šiuo įstatymų paketu, pasak Prezidentės, tik sukuriamas teisinis pagrindas ir galimybė pradėti didelį, ilgametį, Lietuvai ir visam Baltijos regionui svarbų projektą. Tolesnius sprendimus ir projekto tęstinumą turės užtikrinti ateinanti Vyriausybė ir Seimas. Projektas turi būti vykdomas skaidriai, informuojant visuomenę ir atsižvelgiant į regiono valstybių interesus.

„Atsakomybę už energetinę šalies ateitį turės prisiimti kelių kadencijų politikai. Nuo jų priklausys, ar Visagino AE projektas bus skaidrus, kokybiškas ir naudingas Lietuvos žmonėms. Tik toks projektas susilauks palaikymo”, – sako Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, atsakingai vykdomas Visagino AE projektas gali tapti viso Baltijos regiono ekonomikos stimulu keliems dešimtmečiams.

„Neturėdami nė vieno rimto projekto regione tampame ES ekonomine provincija. Visagino projektas – šansas Baltijos šalims suteikti stiprų ilgalaikį impulsą šalių ekonomikai ir užtikrinti spartesnį žmonių gerovės kūrimą. Ar gebėsime juo pasinaudoti – mūsų pačių – visų Baltijos šalių pasirinkimas”, – pabrėžia Prezidentė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!