- Reklama -





Rugsėjo 25 d., ketvirtadienį, prie Naujosios sąjungos būstinės Vilniuje įvyko „Fronto“ partijos organizuotas piketas prieš Naujosios sąjungos pirmininko pavaduotojo A.Sadecko pradėtą „Fronto“ partijos Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės, „Karšto komentaro“ vyr.redaktorės Giedrės Gorienės puolimą – baudžiamąjį persekiojimą.

Siekiant užtildyti “Karštą komentarą”, kad jame nebūtų eskaluojama vadinamojo socialliberalų statytinio V.Grigaravičiaus pavaldinių sufabrikuota Jūratei Kiaunienei byla bei neteisėtas jos uždarymas priverstiniam gydymui į Rokiškio psichiatrijos ligoninę, “Karšto komentaro” vyr.redaktorei Giedrei Gorienei buvo iškelta baudžiamoji byla neva tai už A.Sadecko “šmeižtą ir įžeidimą”. A.Sadeckas “įsižeidė” dėl KK paskelbtos versijos (nuomonės) apie penkto VSD generalinio direktoriaus pavaduotojo etato įkūrimą. Bylą G.Gorienei iškėlė ir kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti – skyrė Vilniaus 2-o apylinkės teismo teisėjas A.Cininas. Tas pats, kurio internetinėje svetainėje puikuojasi teisėjo straipsniai, išsakantys jo nuomonę kituose leidiniuose dirbančių žurnalistų atžvilgiu – rodantys, kaip teisėjas žurnalistų nekenčia, ir kur jis didžiuojasi, kad juos “pamokys”. Ir toks teisėjo A.Cinino požiūris į žurnalistus nebuvo “objektyvus” pagrindas teisėjui nusišalinti nuo bylos nagrinėjimo.

“Tai, kas čia vyksta, yra farsas, o ne teismas”, – savo baigiamojoje kalboje rugsėjo 11 d. įvykusiame teismo posėdyje pasakė KK redaktorė G.Gorienė, nes visas teismo posėdis vyko, jos teigimu, “į vienus vartus”. Dar įdomiau – kaip “G.Gorienės charakteristiką” A. Sadeckas paprašė teisėjo A.Cinino prie bylos prijunti ir jos straipsnį “Rokiškio “psichuškė” – po A.Sadecko sparneliu”.

“Gal paaiškintumėte, ką bendro su VSD generalinio direktoriaus penkto pavaduotojo etatu turi tai, kad Rokiškio “psichuškę” saugo “Ekskomisarų biuras”, kurios steigėjas – Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas A.Sadeckas?” – klausė G.Gorienė teisėjo A.Cinino.

“Straipsnį prie bylos prijungti”, – dar kartą savo šališkumą pademonstravo teisėjas A.Cininas, tuo patvirtindamas G.Gorienės versiją, jog šita baudžiamoji byla buvo iškelta siekiant užtildyti “Karštą komentarą” – kad daugiau jame nebūtų spausdinama J.Kiaunienės byla.

“Ši byla – tai spaudimas man, kad aš iki Seimų rinkimų nekritikuočiau Naujosios sąjungos ir liaučiausi rašyti apie J.Kiaunienės bylą. Nes vos tik man buvo iškelta baudžiamoji byla, pas mane atėjo Paulausko “berniukai” ir pasiūlė: galime pakalbėti su Paulausku ir jis pasakys Sadeckui, kad jis atsiimtų prieš tave pareiškimą. Todėl šita byla – politika, politika ir dar kartą politika”, – tokią nuomonę išsakė teisme G.Gorienė.

“Ir kaip? Jūs kritikuojate Naująją sąjungą?” – paklausė teisėjas.

“Kritikuoju”, – atsakė G.Gorienė. – “Šitokiais keliais jie manęs nesustabdys”.

Kaip žinia, šmeižto bylos – Naujosios sąjungos „vizitinė kortelė“. Prezidento R.Pakso apkaltos metu jos viena po kito buvo „kepamos“ R.Pakso patarėjams dėl „A.Paulausko šmeižto“.

A.Sadeckas teisėjo A.Cinino paprašė G.Gorienei skirti griežčiausią bausmę – „pasodinti“.

„Naujoji sąjunga – policinė partija“, „Paulauskai, Sadeckai, šalin rankas nuo Gorienės“, „Sadeckas=Berija?” – su tokiais užrašais plakatuose „Fronto“ piketuotojai protestavo prie Naujosios sąjungos būstinės, iš kurios išbėgę susirūpinę socialliberalai fotografavo piketo dalyvius. O netrukus vienas plakatą laikęs piketo dalyvis susilaukė telefoninio skambučio: „Ar tu supranti, prieš ką šoki?“

Tokius piketus prie Naujosios sąjungos būstinės Vilniuje planuojama rengti nuolat.

KK inf.

2008-08-26

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!