- Reklama -
Prof.K.Prunskienė kelia retorinį klausimą, ar D.Grybauskaitės kandidatavimas į Prezidento postą nėra būdas išvengti atsakomybės už Briuselyje (ne) padarytus darbus: „Tai primena bėgimą iš skęstančio laivo – atsakinga pareigūnė traukiasi pačiame krizės įkarštyje, nors paprastai kapitonas laivą palieka paskutinis'.

Prof. Kazimiera Prunskienė negaili kritikos Briuselio biurokratams, taip ir nesugebėjusiems laiku pasiruošti artėjančiai krizei: „Europos Sąjungą užgriuvusios bėdos nebuvo netikėtos – sunkmetį ekspertai prognozavo gerokai anksčiau, tačiau efektyvių priemonių krizei užkirsti ar bent jai sušvelninti nebuvo imtasi. Nesudaryti rezervai apčiuopiamai finansinei paramai, šalys neįspėtos kaip pasirengti krizei, kokias antikrizines priemones taikyti ”.

Anot prof. K. Prunskienės, akivaizdu, jog savo misijos neatliko ir Lietuvos deleguota D. Grybauskaitė. Eurokomisarė, atsakinga už ES biudžetą ir finansus, nesusitvarkė su Europai tekusiais iššūkiais ir neužkirto kelio ūkio nuosmukiui. „Svarbu pažymėti, jog Europos Komisija labai įtakinga ES institucija, net tiesiogiai žmonių renkamas Europos Parlamentas turi mažiau svertų nei Komisijos valdininkai. Taigi, įtakos ir galių stoka D. Grybauskaitė skųstis tikrai negalėtų”, – pažymėjo prof. K. Prunskienė.

Signatarė kelia retorinį klausimą, ar kandidatavimas į Prezidento postą nėra būdas išvengti atsakomybės už Briuselyje (ne) padarytus darbus: „Tai primena bėgimą iš skęstančio laivo – atsakinga pareigūnė traukiasi pačiame krizės įkarštyje, nors paprastai kapitonas laivą palieka paskutinis. Ir iš Briuselio negirdėti prašymų, jog komisarė D. Grybauskaitė liktų savo poste. Ar ši Europos Komisijos vadovų tyla nereiškia, jog eurokomisarė taip ir nepateisino lūkesčių?"

Tai, kad D. Grybauskaitės kompetencija yra tik žmonėms peršamas įvaizdis, byloja ir jos parama A. Kubiliaus Vyriausybei. Maža to, Vyriausybei pristačius krizės įveikimo planą, eurokomisarė pareiškė, jog reikia imtis dar griežtesnių priemonių mokesčiams didinti ir vartojimui stabdyti. „Matome, prie ko veda šis veiksmų planas – kas mėnesį katastrofiškai blogėja valstybės ir Sodros biudžetų surinkimas, geometrine progresija auga bedarbystė, karpomos lėšos nuo gyvybiškai svarbių sričių. O Vyriausybė vietoj ekonomikos gaivinimo ir verslo skatinimo toliau „balansuoja” finansus? Tai tiesiog pražūtinga”, – teigė Pirmoji Premjerė, sugebėjusi išlaikyti ūkio gyvybingumą netgi Sovietų Sąjungos Lietuvai paskelbtos energetinės blokados metais.

2009-04-14

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!