- Reklama -
Andrius Kubilius nestokoja idėjų, kaip pilnai užsmaugti Lietuvos gyventojus

Premjeras Andrius Kubilius bei jo vyriausybės ministrai prieš televizijos kameras išdidžiai kalba apie „neįtikėtiną” projektą – masinę senų daugiabučių renovaciją. Projekto esmė – apšiltinti tūkstančius namų, tiesa, didesne dalimi pačių gyventojų pinigais. 85 procentus projektams reikalingų lėšų privalės skirti butų savininkai, 15 procentų pridės vyriausybė. Neturite reikiamos sumos? Teks skolintis. Nenorite skolintis? Privers valdžia. Toks tas A. Kubiliaus ir jo komandos „genialus” renovavimo planas.

„Žmonės ir taip vos galą su galu suduria, o dabar vyriausybė išdidžiai kalba, jog per didesnes kainas ir tarifus privers žmones užsikrauti paskolos naštą. Jaunos šeimos, seneliai, bedarbiai – visi turės dešimtmečius mokėti palūkanas ir dengti paskolą. Aš suprantu, kad statybininkai dabar neturi darbo, o įsukus renovaciją šis sektorius vėl atsigautų, tačiau tai daryti visų žmonių sąskaita tiesiog nusikaltimas. Vertimas skolintis pažeidžia ne tik socialinį saugumą, bet ir žmogaus teises, pamina Konstitucines vertybes. Kaip gali valdžia prievarta atiminėti žmonių pinigus”? – klausė kandidatė į Prezidentes Signatarė prof. Kazimiera Prunskienė.

Vyriausybės aiškinimus, jog masinė daugiabučių renovacija sumažins žmonių išlaidas šildymui ir taip padės sutaupyti pinigų, politikė vadina tik priedanga ir populizmu. “Iš tiesų, šildymui žmonės išleidžia pernelyg daug ir sumažinti šilumos kainas privalu, tačiau tam jokių būdu nereikia tokių drastiškų antikonstitucinių priemonių. Nepamirškim, jog dujos tarptautinėje rinkoje nuolat pinga, paradoksas, tačiau vartotojams „pakeliui” nuo vamzdžio jos pabrangsta vos ne du kartus. Jeigu valdžiai užtektų politinės valios derėtis dėl dujų tiekimo sąlygų ir pažaboti įvairių tarpininkų apetitus, šildymo kainą gerokai sumažintume ir be gyventojų terorizavimo”, – teigė prof. K. Prunskienė.

2009-04-22

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!