- Reklama -

Iš pačių reformos iniciatorių pateiktų grafikų matyti, kad įvykdžius reformą pensijos, lyginant su vidutine darbo alga, toliau gerokai mažės: nuo 35 proc. 2015 metais iki 25 proc. 2030 metais.

Vasario 4 d. Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ir finansų ministras Rimantas Šadžius pristatė esminius pokyčius socialinio draudimo sistemoje. Iš pačių reformos iniciatorių pateiktų grafikų matyti, kad įvykdžius reformą pensijos, lyginant su vidutine darbo alga, toliau gerokai mažės: nuo 35 proc. 2015 metais iki 25 proc. 2030 metais.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Rimantas Jonas Dagys kritikuoja valdančiuosius dėl socialinio draudimo reformos tikslo iškreipimo.

„Galų gale paaiškėjo, ko socialinio draudimo sistemos reforma siekia valdantieji. Tiesiog apgailėtina, kad 4 metus dangstydamiesi reformos kūryba, jie iš esmės nieko nenuveikė tam, kad išnaudotų palankią ekonominę situaciją santykinėms pensijoms padidinti. Šiandien iš jų pačių rankų gavome grafikus, kur matome, kad valdantieji absoliučiai iškreipė pagrindinį socialinio draudimo reformos tikslą – išlaikyti ir santykinai padidinti pensijas, kad jos nors iš lėto, bet augtų link Europos Sąjungos vidurkio, o ne mažėtų. O dabar valdantieji „reformatoriai“ patys rodo, kad visos šios kalbos apie reformą tebuvo audringa veiklos simuliacija“, – teigė R. Dagys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!