- Reklama -

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas R.Paksas mano, kad Lietuva neturėtų paklusti jokiam diktatui iš šono. KK nuotr.

„Lietuvos krepšininkai Europos čempionate be vargo įveikė Lenkijos komandą, tačiau kaimynai po keleto dienų atsirevanšavo politikos aikštelėje. Vyriausybės vadovas A. Kubilius pralaimėjo Lenkijai, savo kolegai iš Varšuvos taip ir nepasakęs, kad Lietuva yra savarankiška valstybė, kuri savo valstybės reikalus spręs pati“, – sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas.

Politiko įsitikinimu, Lietuva neturėtų paklusti jokiam diktatui iš šono, o aukščiausi jos vadovai mandagiai, bet kategoriškai turėtų to siekiantiems paaiškinti, kad laisva ir nepriklausoma valstybė ir jos piliečiai niekada ir niekam neleis kištis į šalies reikalus.

„Lietuvos žmonės jau ne kartą aiškiai parodė visam pasauliui, kad savo valstybės reikalus mokame spręsti ir juos spręsime patys. Tvarkysimės pagal savo įstatymus, nepaisant to, kad ir kaip koks nors „didesnis brolis“ norėtų primesti savo tvarką“, – sakė R. Paksas.

„Tvarkiečių“ lyderio ir Europos Parlamento nario teigimu, valstybės institucijos ir šalies politikai privalo duoti ryžtingą atkirtį bet kokioms pastangoms dirbtinai kuriamas šalies vidaus gyvenimo problemas perkelti į tarptautinę plotmę, uždėti joms nacionalinį atspalvį, kurio iš tiesų nėra ir niekada nebuvo.

„Lietuvoje ilgus dešimtmečius santarvėje ir tarpusavio supratimo dvasia sugyveno įvairiausių tautų atstovai. Lydima kaimyniškų santykių, užaugo ne viena karta. Tiesa, kartas nuo karto iš šalies atsirasdavo noras tuos santykius pagadinti. Bet juos visuomet atšaldydavo Lietuvos ryžtas patiems tvarkytis savo valstybėje. Tokiu pačiu ryžtu vadovaukimės ir šiandien“, – kalbėjo R. Paksas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!