- Reklama -

Rolandas Paksas. KK nuotr.

„Nuo Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimo, pripažinusio, kad Lietuvos politinė nomenklatūra, uždraudusi man aktyviai dalyvauti šalies politiniame gyvenime, pažeidė Tarptautinę Žmogaus Teisių Konvenciją, prabėgo jau daugiau nei dveji metai, tačiau susidaro įspūdis, kad toji nomenklatūra valdo ir toliau“ – taip, vertindamas Seimo Konstitucijos komisijos neapsisprendimą ir Strasbūro teismo sprendimą ignoravimą bei teisingumo atstatymo vilkinimą, sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas.

„Nenuostabu, kad tokios taktikos anksčiau laikėsi teisingumo visada bijoję konservatoriai, tačiau koalicijos partnerių, kurie Konstitucijos komisijoje sudaro daugumą, elgesys ir stebina, ir neramina. Nesinorėtų manyti, kad delsdami įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą, kažkas tikisi palengvinti sau gyvenimą, galbūt, išvengti konkurencijos“, – kalbėjo politikas.

R. Paksas tikisi, kad taip nėra ir, kad Darbo (leiboristų) ir Socialdemokratų partijoms bei Lenkų rinkimų akcijai teisingumas nėra vien tuščias žodis ir kad dabartinė keturių partijų partnerystė grindžiama bendromis vertybėmis, o ne užkulisiuose sudarinėjamais politinias sandoriais.

„Raginu valdančiosios koalicjos partnerius nebevilkinti Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimo įgyvendinimo ir dar šioje sesijoje pateikti Seime priimti reikiamus teisės aktus“, – politikus viešai paragino R. Paksas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!