- Reklama -
Europos Parlamento narys Rolandas Paksas siekia įrodyti, kad tuometinės valdžios sprendimai jo atžvilgiu buvo neteisėti ir neteisingi (KK nuotr.)

Šiandien Strasbūre įsikūrusio Europos žmogaus teisių teismo Didžioji kolegija viešame posėdyje išklausė Europos Parlamento nario, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko, Prezidento Rolando Pakso atstovo argumentus dėl pažeistų pilietinių ir politinių teisių atstatymo.

Posėdyje taip pat išklausyti ir Lietuvos Vyriausybės atstovai, kurie dėstė, kad 2004 metais Lietuvoje priimti teisės aktai neprieštarauja Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijai.

„Per pusantros valandos trukusius viešus klausymus mano atstovas išdėstė argumentus dėl skundo priimtinumo, galimai pažeistos teisės į teisingą teismą ir teisės būti renkamam į parlamentą ir kitus politinius postus galimo pažeidimo“, – sakė R. Paksas.

Politiko teigimu, jis tikisi, kad teismo sprendimas bus priimtas per du – tris mėnesius ir teisingumas bus atstatytas. „Neslėpsiu, teismo sprendimas man yra labai svarbus. Ir kaip žmogui, ir kaip politikui. Svarbus mano šeimai, artimiesiems, draugams. Tačiau jis svarbus ir kitu aspektu: nuo teisėjų sprendimo priklausys, ar nebeliks galimybių rengti panašius, teisiniais dalykais pridengtus politinius perversmus kitose šalyse“, – kalbėjo R. Paksas.

Politikas pabrėžė, jog jis nesibylinėja su Lietuva, bet siekia įrodyti, kad tuometinės valdžios sprendimai jo atžvilgiu buvo neteisėti ir neteisingi. „Paksas yra ne prieš Lietuvos valstybę, bet prieš tuometinį valdžios klaną, organizavusį ir įvykdžiusį perversmą nušalinant žmonių teisėtai išrinktą valstybės vadovą. Lietuvos valstybė ir Lietuvos valdžia yra du skirtingi dalykai, nepaisant to, kaip gerai ji apie save galvotų“.

R. Pakso byla Europos žmogaus teisių teisme kelia didžiulį susidomėjimą. Dalyvauti viešame teismo posėdyje iš anksto užsiregistravo beveik 300 piliečių. Šiais metais panašus susidomėjimas buvo tik nagrinėjant bendrovės „Jukos“ ieškinį.

„Teismo posėdis Strasbūre tik dar kartą patvirtino mano įsitikinimus, kad žmogus niekada neturi bijoti ginti savo teises. Būkime atkaklūs ir visada siekime savo tikslo iki galo“, – sakė Europos Parlamento narys ir partijos Tvarka ir teisingumas lyderis R. Paksas.

KK inf.

2010-04-28

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!