- Reklama -

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Penktadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo Sankt Peterburge (Rusija) vykstančioje Baltijos jūros šalių vyriausybių vadovų konferencijoje, skirtoje Baltijos jūros aplinkosaugos klausimams. Savo kalboje premjeras pabrėžė būtinybę spręsti Baltijos jūroje paskandinto cheminio ginklo tyrimų klausimą, daugiau dėmesio skirti biologinės įvairovės išsaugojimui ir užterštumo mažinimui.

„Būtina taikyti ekosistemomis pagrįstą požiūrį į jūrų aplinkos apsaugos valdymą, užkirsti kelią Baltijos jūros taršai, siekti biologinės įvairovės išsaugojimo, užtikrinti, kad laivyba ir kita ekonominė veikla būtų vykdoma nepažeidžiant aplinkosaugos įstatymų, neteršiant Baltijos jūros“, – konferencijoje kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Premjeras informavo konferencijos dalyvius apie tai, jog Lietuva baigė vertinti žmogaus veiklos poveikį jūrai ir jos aplinkai ir yra įsipareigojusi pagerinti ekologinę Baltijos jūros būklę.

„Kaip ir kitos pasaulio šalys susiduriame su jūroje paskandinto cheminio ginklo problema. Būtina tęsti Baltijos jūroje paskandinto cheminio ginklo tyrimus. Lietuvos iniciatyva 2010 metais Jungtinių Tautų Generalinė asamblėja priėmė rezoliuciją dėl bendradarbiavimo priemonių, siekiant įvertinti ir didinti informuotumą apie poveikį aplinkai, kurį sukelia jūroje randamos cheminių ginklų atliekos. Prie to itin prisideda Helsinkio komisija. Mes tikime, kad ji tęs savo įsipareigojimus šiuo klausimu ir toliau remdama techninius tyrimus“, – tvirtino premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, Baltijos jūros ekologinės būklės klausimai ir jos įtaka regiono vystymuisi bus aptariama ketvirtojoje metinėje Europos Sąjungos (ES) strategijos Baltijos jūros konferencijoje, kuri vyks Vilniuje lapkričio mėnesį, Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai.

Konferencijos dalyviai sveikina Sankt Peterburgo iniciatyvą, kuri skatina jungtis mokslo bei verslo bendruomenes ir nevyriausybines organizacijas, siekiant spręsti su Baltijos jūros ekologija susijusius klausimus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!