- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Lietuvos kariuomenės padaliniuose Rukloje ir pasveikino karius su artėjančia Lietuvos kariuomenės diena. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Lietuvos kariuomenės padaliniuose Rukloje ir pasveikino karius su artėjančia Lietuvos kariuomenės diena.

Už nuopelnus krašto apsaugai šalies vadovė įteikė valstybės apdovanojimus tarptautinėje NATO operacijoje Afganistane pasižymėjusiems kariams. Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžiumi apdovanotas pulkininkas leitenantas Eligijus Seniulis, Vyčio Kryžiaus ordino medaliu – vyresnysis seržantas Egidijus Bačėnas.

Šalies vadovė Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke susitiko su karių savanorių kursuose esančiais ir savanoriškai bazinius karinius mokymus atliekančiais kariais, stebėjo iškilmingą rikiuotę ir jų priesaikos ceremoniją.

„Šalyje daugėja patriotiško jaunimo, suprantančio pareigą Tėvynei ir prisiimančio atsakomybę už savo šalį. Savanoriška karo tarnyba, kurią kasmet renkasi vis daugiau jaunuolių – geriausia patriotizmo mokykla ir dar vienas įrodymas, kad prireikus šalis turės į ką atsiremti. Būti naudingam valstybei – kiekvieno mūsų pasirinkimas”, – teigė šalies vadovė.

Į savanoriškus trijų mėnesių mokymus vien šiemet atėjo apie 700 kareivių. Dauguma jų toliau tęs tarnybą Lietuvoskariuomenėje, kiti papildys kariuomenės rezervą. Jame jau yra 70 tūkstančių būtiniausias žinias turinčių karių.

Prezidentės teigimu, būtina tinkamai organizuoti ir sutvarkyti parengtąjį kariuomenės rezervą, nuolat atnaujinti jų žinias, kad kilus grėsmei jie būtų pasirengę vykdyti gynybines užduotis ar paremti Lietuvos sąjungininkų pajėgas.

Prezidentė taip pat apsilankė Sausumos pajėgų Juozo Lukšo mokymo centre, kur vyksta sausumos pajėgų kariniai mokymai ir ruošiami sertifikuoti specialistai.

Šalies vadovė padėkojo visiems Lietuvos kariams už drąsą, pasirengimą ir pasirinktą pareigą Tėvynei. Prezidentė palinkėjo, kad Kariuomenės diena taptų ne tik švente kariškiams, bet ir aktyviu kvietimu visiems būti atsakingais savo šalies piliečiais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!