- Reklama -

Diplomato Vygaudo Ušacko sūnus R. Ušackas nusprendė tarnybą atlikti savanoriškai ir nelaukti, kol bus pašauktas. Asmeninio albumo nuotr.

Nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą savanoriškai atlikti užsirašė ir 23 metų vilnietis Raimundas Ušackas. Jis – Lietuvos diplomato Vygaudo Ušacko sūnus. Kaip sako pats vaikinas, apie tarnybą Lietuvos kariuomenėje galvojęs jau seniai, svarstęs dalyvauti baziniuose kariniuose mokymuose.

R. Ušackas nusprendė tarnybą atlikti savanoriškai ir nelaukti, kol bus pašauktas. „Aš myliu Lietuvą. Man bus garbė ir pareiga tarnauti Tėvynei, ginti ją, savo artimuosius ir jos piliečius. Gimiau nepriklausomoje Lietuvoje, todėl negaliu ir nenoriu pagalvoti, kaip atrodytų okupuota Lietuva. Todėl noriu būti pasiruošęs grįžti, iš kur bebūčiau, ir ją ginti,” – sako mokslus Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje baigęs jaunuolis.

Nuo 2014 rugsėjo Raimundas gyvena Maskvoje ir mokosi rusų kalbą Maskvos valstybiniame M. Lomonosovo universitete, nes, pasak vaikino, jis supranta, kad tai vis tiek buvo ir liks svarbi kalba.

Raimundas įsitikinęs, kad tarnaudamas Lietuvos kariuomenėje jis patirs daug fizinių ir psichologinių iššūkių, kuriuos kartu su kitais savanoriais ir šauktiniais drauge ir priims. „Tikiuosi, kad būsime vieningi ir stiprūs kaip kumštis. Ko ir reikia Lietuvai. O tai mus sustiprins fiziškai, psichologiškai ir paruoš mus ginti Tėvynės laisvę. Visa tai pravers ir ateityje,” – sako vilnietis. Jo manymu, svarbiausia, kad karys būtų tvirtas, ryžtingas ir drąsus Lietuvos valstybės patriotas.

Tėtis didžiuojasi, mama jaudinasi, o seneliai visiškai ramūs dėl anūko

Raimundas sakė, kad jis ir tikėjosi natūralios reakcijos iš artimųjų, kai jiems pranešė apie savo sprendimą eiti savanoriu į nuolatinę privalomąją karo tarnybą. „Tėtis didžiuojasi, mama truputį pergyvena, sesė jaudinasi ir didžiuojasi, o seneliai priėmė žinią ramiausiai iš visų artimųjų,” – sako būsimasis karys.

Raimundas įsitikinęs, kad tokiu jo sprendimu neturėtų stebėti ir jo bičiuliai. „Su draugais apie dalyvavimą baziniuose kariniuose mokymuose šnekėjau dar nuo praeitų metų pabaigos. Jie supranta, kodėl aš išreiškiau savo norą atlikti tarnybą. Dauguma tai priima pozityviai ir didžiuojasi, kad priėmiau tokį sprendimą,“ – sako Raimundas. Jis ragina ir savo draugus, ir visus kitus jaunus žmones būti savanoriais ir nelaukti, kol bus pašaukti. „Jeigu svarstai – tai nelauk ir tapk!“ – neabejoja savo sprendimu R. Ušackas.

Savo noru privalomąją pradinę karo tarnybą atlikti norą pareiškęs jaunuolis nesitiki, kad kariuomenėje bus lengva. „Turėtų būti sunku. Keliesi penktą valandą, mankšta, pratybos, karinės paskaitos/pamokos. Įsivaizduoju, pradžioje bus daug morališkai ir fiziškai sunkių pratybų, kurias kariai, tik būdami vieningi komandoje, bus pajėgūs atlikti,” – sako R. Ušackas.

Vaikinas mano, kad dabartinė Lietuvos kariuomenė, kurioje tarnaus, skiriasi nuo tos, kurioje teko tarnauti jo bendraamžių tėvams. Pasak jo, didžiausias skirtumas yra tai, kad Lietuvos kariai gins savo Tėvynę, o ne šalį, kuri okupavo Lietuvą.

Devynių mėnesių tarnybą Raimundas tikisi baigti sustiprėjęs fiziškai ir psichologiškai, daugiau sužinoti apie savo galimybių ribas, įgyti naujų įgūdžių ir žinių. „Svarbiausia, būsiu pasiruošęs grįžti ir ginti Tėvynę, iš kur bebūčiau tuo metu pasaulyje,” – įsitikinęs R. Ušackas.

Laisvalaikiu R. Ušackas mėgsta žaisti krepšinį, tenisą, golfą. Jis propaguoja ir sveiką gyvenimo būdą. Vaikinui patinka leisti laisvalaikį sodyboje prie Indrajų ežero, keliauti ir pažinti skirtingas šalis, jų žmones ir kultūras.

KAM inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!