- Reklama -

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys. KK nuotr.

Šiandien Seime įvyko balsavimas „Dėl referendumo dėl atominės elektrinės statybos Lietuvos Respublikoje paskelbimo“ projekto, kuriam pritarus Lietuvos piliečiai referendume, įvyksiančiame spalio mėnesį, kartu su Seimo rinkimais, apsispręs, ar reikalinga Lietuvai naujoji AE.

Pasak Seimo nario, Darbo partijos seniūno Vytauto Gapšio, šis balsavimas dėl referendumo yra sveikintinas, nes svarbiais visai valstybei klausimais turi būti tariamasi su jos žmonėmis.

„Šiandienos balsavimas atspindi visos Darbo partijos poziciją, kad svarbiausiais Lietuvai klausimais yra būtina įsiklausyti į tautos nuomonę. Negalima atimti iš žmonių galimybės dalyvauti ekonominiame ir politiniame šalies gyvenime. Referendumas – tai galimybė sužinoti Lietuvos piliečių apsisprendimą“, – teigia parlamentaras.

Darbo partijos frakcija palaikė referendumo idėją, nes, pasak jos seniūno, apsispręsti dėl tolesnės projekto eigos Seimas turėtų tik išgirdęs aiškią valstybės piliečių nuomonę.

„Seimas tolesniuose etapuose privalės apsispręsti dėl įsipareigojimų, susijusių su AE statyba, prisiėmimo, tačiau tik įvertinęs šio projekto įgyvendinimo kaštus bei naudą valstybei. Todėl referendumas turi įvykti prieš Seimui priimant tokius svarbius visai šaliai sprendimus“, – neabejoja Darbo partijos frakcijos seniūnas V. Gapšys.

Referendumas dėl atominės elektrinės statybos įvyks antrąjį spalio sekmadienį, kartu su Seimo rinkimais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!