- Reklama -

Socialdemokratai: "Konservatorių partijos ekslyderis taip pasiilgo Kremliaus „propagandinių atakų“ prieš Lietuvą, kad jų nesulaukęs pats ėmėsi tokią propagandą skleisti." KK nuotr.

Konservatorių partijos ekslyderis taip pasiilgo Kremliaus „propagandinių atakų“ prieš Lietuvą, kad jų nesulaukęs pats ėmėsi tokią propagandą skleisti. Tai patvirtina pats Andrius Kubilius jau pirmomis savo komentaro populiariame portale eilutėmis: „Rusų spauda apie „Rosatomo“ statomą Astravo elektrinę ir Lietuvos valdžios pastarojo meto veiksmus skelbia štai tokias žinias.“

Toliau A. Kubilius dėsto Rusijos žiniasklaidos propagandinius melus, visiškai nepaisydamas to, ką Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ne kartą sakė ir dar kartą pakartojo visai neseniai, spalio 28 d., Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) Ministrų Pirmininkų susitikimo metu Reikjavike:

„Džiaugiamės dėl dabartinės teigiamos tendencijos ES ir Baltarusijos santykių srityje. Likusių politinių kalinių išlaisvinimas rugpjūčio mėnesį buvo ilgai lauktas žingsnis. Vis dėlto, Baltarusija ir toliau tęsia atominės elektrinės, esančios vos 50 kilometrų nuo Vilniaus, statybos projektą. Tai kelia grėsmę mūsų regiono saugumui.“

Konservatorių de facto lyderio bandymus kurstyti įtarimus ir nesantaiką šalies viduje, kas, ko gero, sutampa ir su propagandinės Rusijos žiniasklaidos tikslais, patvirtina jo kalbėjimas apie „Rosatomo“ nesaugią elektrą.

Ministras Pirmininkas A. Butkevičius: „Lietuvos pozicija nesikeičia: mūsų kaimynystėje, įskaitant Baltarusijoje, statomi atominiai objektai turi atitikti aukščiausius tarptautinius branduolinės saugos ir aplinkosaugos reikalavimus. Remiantis tuo ir siekiame, kad Baltarusija tokius reikalavimus griežtai įvykdytų, o Lietuvos gyventojams nekiltų nepamatuotos grėsmės. Kol kas tokio įsitikinimo nėra, todėl ir jokių derybų ar susitarimų šiame etape negali būti.

Astravo AE Poveikio aplinkai vertinimo procesas su Baltarusija nėra baigtas. Dar 2014 m. birželio mėn. Espo konvencijos susitikimas konstatavo Baltarusijos daromus pažeidimus ir pateikė Baltarusijai rekomendacijas, kurias reikia įgyvendinti. Tikimės, kad Baltarusija pateiks Lietuvos prašomą informaciją ir geranoriškai bendradarbiaus – tuo labiau, kad tokių objektų saugumo užtikrinimas yra bendras visų mūsų interesas.“

Sunku patikėti, kad Lietuvos premjero išsakyti argumentai yra nesuprantami ekspremjerui. Greičiausiai Kremliaus propagandai atstovaujanti žiniasklaida jam atrodo labiau patikimas informacijos šaltinis.

Seimo LSDP frakcija

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!