- Reklama -

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas. KK nuotr.

Lietuvoje su oficialiu vizitu viešinti Gruzijos užsienio reikalų ministrė Maja Pandžikidzė šiandien susitiko su Seimo Pirmininku Vydu Gedvilu. Susitikime dalyvavo ir Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Benediktas Juodka, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Gruzija grupės pirmininko pavaduotojas Mantas Adomėnas.

„Lietuvos ir Gruzijos dvišaliai santykiai yra labai aktyvūs, taip pat ir parlamentiniai ryšiai. Šioje Seimo kadencijoje taip pat esame nusiteikę plėtoti mūsų parlamentinį bendradarbiavimą, esame pasirengę toliau dalintis demokratinių reformų patirtimi,“ – sveikindamas susitikimo dalyvius sakė Seimo Pirmininkas V. Gedvilas.

Susitikime kalbėta ir apie Gruzijos suverenumą ir teritorinį vientisumą su tarptautiniu mastu pripažintomis jos sienomis. Seimo Pirmininkas akcentavo, jog Lietuvos parama ir toliau išlieka tvirta. Nesikeičia ir Europos Sąjungos pozicija dėl 2008 m. Rusijos įsipareigojimų įgyvendinimo ir pasiryžimas siekti konflikto sureguliavimo, taip pat ir remiantis Ženevos derybų procesu bei ES stebėsenos misija.

Seimo Pirmininkas pabrėžė, jog Lietuva visada pasirengusi palaikyti Gruzijos pastangas tęsiant demokratines reformas šalyje bei siekiant ambicingo tikslo – euroatlantinės integracijos.

„Mus viltingai nuteikia po neseniai įvykusių laisvų ir sąžiningų rinkimų Gruzijoje įvykęs demokratinis valdžios perdavimas, kitas svarbus demokratijos testas – artėjantys prezidento rinkimai. Tikimės, kad bus dedamos tolesnės pastangos konsoliduoti demokratiją šalyje, stiprinti jos demokratines institucijas ir tęsti reikalingas reformas.“

Tokią poziciją Seimo Pirmininkas išsakė ir duodamas interviu Gruzijos televizijai „Channel 9“. „Vienas iš Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Taryboje prioritetų yra Rytų partnerystė, parlamentas taip pat tam skirs didelį dėmesį. Remiame Gruzijos ir Europos Sąjungos Asociacijos susitarimo sudarymą, tikimės, jog Vilniaus Aukščiausiojo lygio susitikimą vainikuos Gruzijos sėkmė“, – sakė Seimo Pirmininkas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!