- Reklama -

"Karšto komentaro" šaltinių teigimu, tarp A.Zuoko ir dalie socialdemokratų egzistuoja pokiliminis susitarimas dėl Prezidento rinkimų. KK nuotr.

„Karšto komentaro“ šaltiniai iš Vilniaus miesto savivaldybės teigia, kad Vilniaus mero žmona Agnė Zuokienė neatsitiktinai įstojo į Socialdemokratų partiją. Šaltinių teigimu, tai esą susiję su kitąmet įvyksiančiais Lietuvos Prezidento rinkimais.

„Socialdemokratų partijos prezidiumas neatsitiktinai nusprendė siūlyti partijos tarybai Z.Balčyčio kandidatūrą į Lietuvos prezidentus.

Socialdemokratų partijos viduje kai kas labai puikiai supranta, kad Z.Balčyčio reitingai nedideli, jis Lietuvos politinėje padangėje buvo nematomas ir jam įšokti į antrą Prezidento rinkimų turą, o juo labiau – nugalėti Dalią Grybauskaitę, faktiškai nėra šansų. Kaip teisingai išsireiškė kai kurie politologai, tai iš esmės nulinis variantas.

Tačiau tas „nulinis variantas“ iš socdemų pusės labai naudingas naujosios socialdemokratės Agnės Zuokienės vyrui – Vilniaus merui Artūrui Zuokui“, – sakė šaltiniai.

Šaltinių duomenimis, tarp grupės įtakingų socialdemokratų ir Artūro Zuoko esą egzistuoja toks pokiliminis susitarimas: socialdemokratai kelia į prezidentus Z.Balčytį, A.Zuokas balotiruojasi į prezidentus nuo partijos TAIP, tačiau į antrą turą išeina Artūras Zuokas ir Socialdemokratų partija antrame ture paremia Artūro Zuoko kandidatūrą. Mainais už tai Artūras Zuokas Vilniaus mero kėdę perleidžia socialdemokratams, panaikina partiją TAIP ir visokeriopai paremia socialdemokratus per 2015 m. savivaldybių rinkimus.

Apie tai, kad Artūras Zuokas rimtai ruošiasi Prezidento rinkimams, „Karštam komentarui“ patvirtino ir šaltiniai iš A.Zuoko partijos TAIP.

„Taigi iš esmės Z.Balčyčio iškėlimas reiškia A.Zuoko parėmimą per Prezidento rinkimus“, – įsitikinę redakcijos šaltiniai.

„Liaudiškai kalbant, gausis taip, kad „rinkome Z.Balčytį, o išsirinkome A.Zuoką“. A.Zuokui yra svarbiausia patekti į antrą turą, o tada jau visko gali būti“, – sakė redakcijos šaltiniai.

Jau šį trečiadienį, pasak šaltinių, Vilniaus miesto taryboje turėtų būti efektyvinama Vilniaus miesto seniūnijų, kurios bus pagrindiniai Artūro Zuoko „fortpostai“ per Prezidento rinkimus, veikla.

„21 seniūnija naikinama, o vietoj jų tūrėtų likti tik 5 seniūnijos ir 11 biurų“, – apie Vilniuje vykdomą seniūnijų pertvarką sakė šaltiniai.

Neoficialiais duomenimis, jau dauguma seniūnų įstojo į A.Zuoko partiją TAIP.

Šaltiniai atkreipė dėmesį į dar vieną faktą: kad socialdemokratui Zigmantui Balčyčiui viešųjų ryšių klausimais patarinės Artūro Zuoko draugas, buvęs Valdo Adamkaus patarėjas vidaus politikos klausimais Darius Gudelis.

„Kaip draugas, kurio piršlys (A.Zuokas buvo D.Gudelio piršlys – KK past.) irgi kandidatuoja į prezidentus, Darius Gudelis turbūt pasistengs, kad Z.Balčyčio „piaras“ būtų toks labiau europarlamentarinis ir kad nepakenktų į antrą prezidento rinkimų turą turinčiam išeiti A.Zuokui“, – svarstė redakcijos šaltiniai.

Jo nuomone, antrame Prezidento rinkimų ture kitąmet rungsis Dalia Grybauskaitė ir Artūras Zuokas, o Socialdemokratų partija antrame ture parems A.Zuoką. „Galiu net iš 100 litų susilažinti“, – sakė šaltiniai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!