- Reklama -
"Stiprios ir brandžios valstybės požymis – derama pagarba ir rūpestis pagyvenusiais žmonėmis", - sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis. KK nuotr.

Spalio 1 d. visoje Lietuvoje minima pagyvenusių žmonių diena. Darbo partija imasi iniciatyvos ir visą spalį skelbia ypatingo dėmesio ir susitikimų su pagyvenusiais žmonėmis mėnesiu.

Darbo partijos skyriai visoje Lietuvoje organizuoja susitikimus su jau ne vienerius metus šalyje veikiančio plataus Trečiojo amžiaus universitetų tinklo lankytojais, kurie neretai aktyviai domisi politinėmis aktualijomis ir dalyvauja visuomeniniame gyvenime. Trečiojo amžiaus universitetai tapo svarbiais pagyvenusių žmonių edukaciniais centrais, kurių dėka senjorai gali prisidėti prie visuomenės plėtros, realizuoti save, mokytis ir tobulėti.

Susitikimuose su senjorais dalyvaus ne tik skyrių nariai, bet ir partijos atstovai Parlamente bei Vyriausybėje. Pagyvenę žmonės bus kviečiami atvykti į Seimą ir iš arčiau susipažinti su jo darbu, užduoti rūpimus klausimus Seimo nariams. Taip pat bus organizuojamos ekskursijos ir išvykos į lankytinas, įdomias vietas, kurių metu senjorai turės galimybę pasigrožėti įspūdingomis ir įdomiomis šalies vietomis.

Darbo partija visada skyrė ypatingą dėmesį socialiai jautrioms visuomenės grupėms, o pensijų atstatymas bei didinimas tiek Darbo partijos deleguotai socialinės apsaugos ir darbo ministrei Algimantai Pabedinskienei, tiek Darbo partijos frakcijai Seime – prioritetinis uždavinys.

„Stiprios ir brandžios valstybės požymis – derama pagarba ir rūpestis pagyvenusiais žmonėmis. Senjorai neturi būti palikti likimo valiai ir privalo nuolat jausti valstybės paramą. Negaliu suprasti situacijos, kai visą gyvenimą sąžiningai dirbęs pensininkas turi rinktis ką įsigyti – vaistus ar skanesnį kąsnį, nes jam neužtenka gaunamos pensijos pragyventi. Visomis išgalėmis sieksime, kad mūsų šalies senjorų gyvenimas kuo greičiau gerėtų ir jiems būtų užtikrinta ori senatvė“, – sakė Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Partijos pastangų ir atkalumo dėka priimtas įstatymas, dėl sumažintų pensijų grąžinimo ir vykdomas bei 2016 m. bus baigtas pensijų kompensavimas pusei milijono pensininkų. Šiemet taip pat priimtas įstatymas 2016-2018 m. grąžinti neišmokėtas pensijas, dirbusiems pensininkams.

Darbo partijos frakcija Seime parengė įstatymo projektą, kuriuo siekia, kad minimali pensija šalyje būtų 50 procentų šalies vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio ir sudarytų apie 270 eurų.

Tuo tarpu Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, įgyvendindama Integralios pagalbos plėtros programą, pradėjo integralios pagalbos į namus projektus, kurių metu neįgaliems ir senyvo amžiaus žmonėms pagalbą namuose teiks 50 mobilių komandų, aprūpintų slaugai reikiama įranga ir transporto priemonėmis.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!