- Reklama -
Valentinas Mazuronis

Seimui ketvirtadienį nebalsavus dėl dar vasarą Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumo įregistruotos Kainų įstatymo pataisos, ir naujoji valdžios dauguma aiškiai parodė, kad prekybos monopolininkų interesai jai daug svarbiau negu Lietuvos žmonės. Taip valdančiųjų nenorą pritarti „tvarkiečių“ siūlymui riboti prekybininkų antkainius įvertino Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis.

Politiko teigimu, šiandien nauja valdžia turi idealią progą iš tiesų atsigręžti veidu į žmones, tačiau ji to nedaro. „Anksčiau prieš balsuojant dėl įstatymo priėmimo posėdyje nesiregistruodavo valdantieji socialdemokratai ir jų partneriai, dabar tokios pat taktikos ėmėsi konservatoriai ir juos palaikančių politinių partijų atstovai. Tai aiškia parodo, kad naujoji valdžia niekuo ne geresnė už buvusią – ir šiai rūpi tik turtingųjų, o ne paprastų žmonių interesai“, – sakė V. Mazuronis.

Jo teigimu, į Lietuvą ateinant sunkmečiui, prekybininkų antkainių apribojimas būtų labai veiksminga antikrizinė priemonė. „Tokiu veiksmu valdžia iš tiesų ne žodžiais, bet realiai palengvintų žmonių gyvenimą. Ir jeigu ji nenorės to daryti, kažin ar ilgai žmonės iš tokios valdžios norės juoktis?“ – retoriškai klausė politikas.

Partija Tvarka ir teisingumas primena, kad iki 1995 metų Lietuvoje galiojo įstatymo nuostata, ribojanti prekybininkų nustatomus antkainius. Ją panaikinus, krautuvininkai net ir būtiniausioms maisto prekėms gali nustatyti antkainius, kurie net antrą tiek viršija kainą, kuria prekė perkama iš gamintojo. Taip dirbtinai didindami produkto kainą, prekybininkai siekia kuo didesnio pelno.

Įstatymo pakeitimo projekto autorių nuomone, prekybinis antkainis prekiaujant maisto produktais mažmeninėje prekyboje neturėtų būti didesnis, kaip 20 procentų.

KK inf.

2008-12-12

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!