- Reklama -

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis. KK nuotr.

Spalio 23 d. įvykusioje Politinėje taryboje Darbo partijai pagaliau pavyko iškovoti, kad nuo kitų metų liepos 1 d. minimali mėnesinė alga (MMA) šalyje būtų 380 eurų. Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis pabrėžė, kad tai svarbus žingsnis, link pagrindinio partijos tikslo – minimalios mėnesinės algos, kurią sudarytų 437 eurai.

„Dar užvakar net nebuvo kalbos, kad kitąmet MMA galėtų didėti daugiau negu 350 eurų. Tačiau šiandien Politinėje taryboje po atkaklių derybų pagaliau buvo pritarta Darbo partijos siekiui nuo 2016 m. liepos 1 dienos padidinti MMA iki 380 eurų. Tai pirmas ir tikrai svarbus žingsnis siekiant gerinti mažiausias pajams gaunančių žmonių gyvenimo kokybę. Tačiau, esu tikras, kad MMA ir toliau turi būti nuosekliai didinama ir iki metų pabaigos turėtų pasiekti 437 eurus. Mūsų prioritetas – žmonės ir jų pajamos. Tik tada, kai užtikrinsime, kad iš savo atlyginimo žmogus galės patenkinti bent minimalius savo poreikius ir aprūpinti savo šeimą, galėsime judėti toliau ir spręsti kitus svarbius valstybės klausimus“, – sakė Darbo partijos pirmininkas.

V. Mazuronis taip pat pasidžiaugė, kad kitų metų biudžete jau numatytos lėšos didinti ir švietimo bei ikimokyklinių ugdymo įstaigų darbuotojų atlyginimams. Planuojama, kad jie turėtų būti didinami nuo 2,5 iki 3 procentų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!