- Reklama -
Darbo partijos pirmininkas V. Mazuronis. KK nuotr.
Vytautas Gapšys, Valentinas Mazuronis,Kęstutis Daukšys. KK nuotr.

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys. KK nuotr.

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys. KK nuotr.

UAB „Ministerium“ parengti atsakymai Seimo laikinajai tyrimo komisijai – solidūs, tačiau tolesnė įvykiu eiga bei kokios pozicijos komisijos darbo metu laikysis Darbo partija dar neaišku ir bus nuspręsta artimiausiu metu. Tokią nuomonę spaudos konferencijoje ketvirtadienį išsakė Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis, Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys ir frakcijos narys Vytautas Gapšys.

Spalio 15 d. Darbo partijos frakcija Seime vieningai pritarė opozicijos inicijuotam laikinosios komisijos įgaliojimų suteikimui Seimo Antikorupcijos komisijai, kuri pradės parlamentinį tyrimą dėl premjero Algirdo Butkevičiaus žento verslo, o tiksliau dėl valstybinių viešinimo paslaugų konkursų skaidrumo, UAB „Ministerium” akcijų įsigijimo aplinkybių ir UAB „Ministerium” bei VšĮ „Socialiniai partneriai” veiklos išaiškinimo.

„Darbiečių pritarimas komisijos steigimui spėjo apaugti įvairiausiomis neteisingomis spekuliacijomis: nuo „keršto“ akcijos iki priežasčių ieškojimo palikti koaliciją. Dar kartą noriu labai aiškiai pasakyti, kad tokio apsisprendimo motyvai niekaip nesusiję su kerštavimu ar noru palikti koaliciją. Nei visuomenei, nei politikams nebus gerai jeigu iškelti klausimai nebus atsakyti – į juos visus privalo būti atsakyta“, – teigė V. Mazuronis.

„Atsakingai ir rimtai vertiname premjerui, jo šeimai ir aplinkai iškeltus klausimus, todėl ir siekiame, kad tie klausimai nebūtų palikti kyboti ore, o atsakyti iki galo. Atmesti pasiūlymo pradėti tyrimo, motyvuojant tik tuo, kad dirbame vienoje koalicijoje būtų buvę neatsakinga visuomenės ir už mus balsavusių piliečių atžvilgiu“, – sakė K. Daukšys.

Darbo partijos pirmininkas V. Mazuronis kreipėsi į premjerą A. Butkevičių prašydamas pateikti atsakymus į rengiamos komisijos viešai iškeltus 18 klausimų.

„Gavome Dalios Kutraitės-Giedraitienės, Evaldo Vaitasiaus ir Manto Krasausko parengtus atsakymus laikinajai komisijai, kuriuos toliau nagrinėsime partijoje ir frakcijoje“, – kalbėjo V. Mazuronis.

„Manydami, kad visuomenė turi kuo greičiau gauti atsakymus į visus viešai iškeltus klausimus – pateikiame mums perduotus atsakymus, kad visi galėtų nedelsiant su jais susipažinti ir pasidaryti savo išvadas. Partija artimiausiu metu juos skrupulingai peržiūrės ir išdiskutuos, tik tuomet bus priimtas sprendimas dėl tolimesnės pozicijos šiuo klausimu“, – sakė V. Gapšys.

Spalio 23 d. Darbo partijos valdyboje bus išsamiai nagrinėjami laikinajai komisijai parengti atsakymai. Artimiausiu metu analogiškas pasitarimas bus surengtas Darbo partijos frakcijoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!