- Reklama -

Darbo partijos pirmininkas, europarlamentaras Valentinas Mazuronis. KK nuotr.

Darbo partijos pirmininkas, Europos parlamento narys Valentinas Mazuronis kreipėsi į Rusijos ambasadorių Lietuvoje prašydamas įtraukti jį į Rusijos „juoduosius sąrašus“, jeigu tokie egzistuoja.

„Manau, kad atitinku „juodojo sąrašo“ kriterijus: smerkiu Krymo okupaciją, smerkiu Rusijos karinę intervenciją į Ukrainos teritoriją, viešai išsakau tokią savo poziciją ir visuomet Europos Parlamente palaikau sprendimus ginančius Ukrainą. Solidarizuodamasis su kolegomis iš Lietuvos ir ES paprašiau, kad būčiau įtrauktas į Rusijos nepageidaujamų asmenų sąrašą“, – sako V. Mazuronis.

Žiniasklaidoje teigiama, kad Rusijos nepageidaujamų asmenų sąrašas buvo sudarytas po to, kai ES ir JAV paskelbė Rusijai sankcijas reaguodama į Krymo okupaciją ir karinį konfliktą Ukrainos rytuose. Analogišką „juodąjį sąrašą“ yra paskelbusi ir ES.

Europarlamentaras laiške Rusijos ambasadoriui išreiškė viltį, kad ateityje „juodieji sąrašai“ taptų nebereikalingi, tačiau tam, kad tai nutiktų būtina įgyvendinti keletą dalykų. „Visų pirma tiek Rusija, tiek Ukraina turi pasiekti, kad kuo skubiau būtų įgyvendinti „Minsko 2“ susitarimai. Ukraina turi perimti savo rytinių regionų ir sienų faktinę kontrolę, Rusija turėtų padėti Ukrainai tai kuo greičiau pasiekti. Ukraina savo ruožtu turi įvykdyti savo prisiimtus įsipareigojimus Minske“, – įsitikinęs politikas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!