- Reklama -
V.Uspaskich į valdančiąją koaliciją eitų tik už ministro arba Seimo komiteto pirmininko kėdę

Seimo pirmininko Arūno Valinsko pareiškimus apie galimą valdančiosios koalicijos išplėtimą Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich vadina blefu ir veidmainyste. Darbiečių lyderis nežada paramos valdančiosios koalicijos politikai.

„A. Valinsko samprotavimai apie koalicijos išplėtimą galbūt ir geras dalykas, bet, prisiminus kaip buvo formuojama šita koalicija, kaip buvo vengiama kalbėti ir derėtis su opozicija, kaip buvo taisomi įstatymai ir iš savo postų ministerijose šalinami opozicinių partijų atstovai, tam kad valdantieji galėtų pasodinti savo žmones, labai abejoju, kad valdantiesiems pavyks susitarti su opozicija“, — sakė V. Uspaskich.

V. Uspaskich pastebi, kad valdančiosios koalicijos partneriai, siekdami paramos iš opozicinių partijų, nieko nekalba apie galimybę perskirstyti ministerijų ir Seimo komitetų vadovų portfelius. „Jeigu norima platesnės koalicijos, reikia kalbėti apie galimybę padalinti kompetenciją, suteikti naujiems partneriams daugiau galios ir įgaliojimų, tačiau apie tai A. Valinskas tyli. Todėl tokie pareiškimai mane juokina ir kitaip nei populistiniais, aš jų pavadinti negaliu“, — kalbėjo opozicinės Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas.

Darbiečių lyderio manymu, A. Valinskas blefuoja, nes nori permesti atsakomybę už savo partijos ir visos valdančiosios koalicijos politiką. „Iki šiol ministerijose, apskrityse ir savivaldybėse iš savo postų verčiami opozicinių partijų darbuotojai, o į jų vietas statomi nekvalifikuoti, bet savi žmonės. A. Valinskas gali blefuoti, bet mes situaciją vertiname realiai. Kad Seimo pirmininko pasiūlymai atrodytų realistiškesni, turi būti atitinkami veiksmai. Valdančioji dauguma išprovokavo krizę, o dabar nori permesti atsakomybę ant opozicinių partijų pečių. Mums tai yra nepriimtina“, — sakė V. Uspaskich.

2009-03-18

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!