- Reklama -

KK nuotr.

Penktadienį susirinkusi valdančiosios koalicijos vadovybė nutarė, jog reikia dėti visas pastangas, kad „Snoro“ bankroto procesas būtų skaidrus, teisėtas ir efektyvus, apginantis mokesčių mokėtojų interesus ir apsaugotas nuo neskaidrių įtakų, provokacijų ir intrigų.

Po to, kai 2012 m. sausio 23 d. 40 opozicijos Seimo narių pasirašė po kreipimųsi į Konstitucinį Teismą, kuriuo siekiama teisiškai įtvirtinti „Snoro“ savininkų pradangintų lėšų perkėlimą ant visos visuomenės pečių, tapo akivaizdu, kad net ir Seimo narius mėginama tiesiogiai įvelti į banko bankroto procedūrų vykdymą ar net jų keitimą.

Koalicijos vadovai nutarė pasisakyti už Seimo laikinosios tyrimo komisijos sudarymą, siekiant išsiaiškinti galimas neteisėtas oligarchines politines įtakas ir galimą politikų dalyvavimą įtakojant bankroto procedūras.

„Komisija turėtų ištirti, ar buvo neteisėtos įtakos ir bandymai paveikti politikus bei teisėsaugos institucijas po „Snoro“ bankroto paskelbimo iš stambiųjų kreditorių pusės, ir taip siekti sau turtinės naudos mokesčių mokėtojų sąskaita, pakeičiant vietą kreditorių eilėje. Taip pat sudaryti sąlygas buvusiems banko savininkams išvengti teisinio proceso Lietuvoje.“, – pareiškė Premjeras Andrius Kubilius.

Pasak Premjero, galimai stambiųjų kreditorių parengtas bei 40 Seimo opozicijos narių pasirašytas kreipimasis į Konstitucinį Teismą šokiruoja. Jis akivaizdžiai liudija, kad siekiama bet kokiomis priemonėmis paveikti 4 milijardų vertės „Snoro“ bankroto procesą stambiųjų kreditorių bei įtariamųjų Antonovo ir Baranausko naudai.

Koalicijos vadovai pabrėžė, kad komisija turėtų dirbti taip, kad jos veikla neįtakotų atliekamų teisėsaugos tyrimų ir bankroto procedūros.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!