- Reklama -

KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Nacionalinėje filharmonijoje klausėsi šventinio koncerto, skirto Valstybės atkūrimo dienai. Specialiai Vasario 16-ajai skambėjo nacionalinės premijos laureato kompozitoriaus Vaclovo Augustino kūrinio „Malda už Tėvynę” premjera.

Pasak Prezidentės, kol kalbame, kuriame ir dainuojame lietuviškai, tol išliksime lietuviais. Jau kelinti metai Prezidentės iniciatyva Lietuvos kompozitoriai sukuria specialų Valstybės dienai skirtą kūrinį. Šalies menininkų indėlis į Vasario 16-osios šventę yra ne tik geras pavyzdys jaunajai kartai, bet ir dar vienas įrodymas, kad esame talentinga ir kūrybinga tauta.

„Muzika mus visada lydi lemiamais istorijos momentais. Ji mus sutelkia, suvienija, suteikia drąsos ir stiprybės. Valstybės gimtadienio proga Lietuvai padovanojamas naujas lietuvių kompozitoriaus kūrinys- gražiausia meilės Tėvynei ir jos laisvei išraiška”, – sakė šalies vadovė.

Vasario 16-ąją jau skambėjo kompozitoriaus Lino Rimšos specialiai valstybės gimtadienio proga sukurti kūriniai „Cantus” ir „Anemus”. Visos už bilietus surinktos lėšos skiriamos talentingiems jauniesiems muzikams remti.

Prie Prezidentės inicijuotos akcijos „Vasario 16-ąją švęsk išradingai” prisijungė ne tik šalies kompozitoriai, bet ir visa Lietuva: 95-ajam Valstybės gimtadieniui buvo kuriami spektakliai, rodomi koncertai, statomi skulptūrų parkai, organizuojami žygiai, per visą šalį nuvilnijo kūrybiškiausi trispalviai sumanymai. Išradingiausiai Vasario 16-ąją šventusioms šalies bendruomenėms Prezidentė dovanos Lietuvos trispalvę.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!