- Reklama -

Prezidentė D.Grybauskaitė susitiko su Pasaulio jaunimo lietuvių atstovais. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Pasaulio lietuvių jaunimo atstovais. Susitikime dalyvavo jaunimas iš Belgijos, Švedijos, Anglijos, Ukrainos, Graikijos, Ispanijos, Lenkijos, Prancūzijos, Australijos, Rusijos ir kitų šalių.

Tarptautinės jaunimo dienos proga sveikindama susirinkusiuosius, šalies vadovė pabrėžė, jog jaunam žmogui turi būti skiriamas ypatingas dėmesys. Pasak Prezidentės, jaunimas ne tik perduoda mūsų kalbą, tradicijas, kultūrą ateities kartoms, bet ir prisideda kuriant mūsų šalies bei mūsų tautos ateitį.

„Lietuvai yra reikalingi veržlūs jauni protai, aktyvus, iniciatyvus, kūrybingas bei atsakingas jaunimas. Jūsų žinios ir patirtis įgauta svetur gali labai pasitarnauti mūsų valstybei. Džiaugiuosi, kad stengiatės išlaikyti ryšį su Tėvyne.” – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovė akcentavo, jog palaikant ir stiprinant ryšius su Lietuva ypatingas vaidmuo tenka nuolatiniam tarpusavio bendravimui. Prezidentė paskatino pasaulio lietuvių jaunimo atstovus ieškoti naujų ir išradingų, patrauklių būdų lietuvybei stiprinti, burtis į bendruomenes ir palaikyti tarpusavio ryšius su lietuviais visame pasaulyje. Labai svarbu, pasak Prezidentės, kad jauni išeivijos žmonės galėtų atvykti į Lietuvą, čia studijuoti ir stiprinti savo gimtosios kalbos žinias.

Praeitais metais Tarptautinės jaunimo dienos proga Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Tarptautinėje Baltijos šalių skautų stovykloje „Baltic Jamboree -Amberway 2010″ Telšių rajone. 2009 metais Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Prezidentūroje susitiko su jaunimo nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Prezidentės spaudos tarnybos inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!