- Reklama -

KK nuotr.

Žiniasklaidai paskelbus vilniečiams šilumą tiekiančios bendrovės „Vilniaus energija“ įspūdingus pelno rodiklius, sostinės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija siūlo šaukti neeilinį tarybos posėdį, kuriame būtų sprendžiama dėl „Vilniaus energijos“ veiklos Vilniaus šilumos ūkyje, siūloma atšaukti iš pareigų savivaldybės įmonės „Vilniaus šilumos tinklai“ valdybos narius ir vadovą. TS-LKD frakcijos nuomone, turėtų būti keliamas ir vicemero Romo Adomavičiaus, ilgus metus kuruojančio sostinės šilumos ūkio sektorių ir prižiūrinčio nuomos sutarties su „Vilniaus energija“ vykdymą, politinės atsakomybės klausimas.

„Paskelbti ženkliai augantys monopolininko pelno rodikliai atskleidžia, kodėl „Vilniaus energija“ taip slėpė nuo visuomenės savo finansinės atskaitomybės dokumentus pastaruosius du metus. Už tai atsakomybę turi prisiimti savivaldybės vadovybė ir „Vilniaus šilumos tinklų“ vadovai, kurie nieko nepadarė ginant vartotojų interesus, o priešingai – sudarė sąlygas piktnaudžiauti monopoline padėtimi bei galimai pažeisti Vilniaus šilumos ūkio nuomos sutarties sąlygas“, – teigė Vilniaus miesto tarybos TS-LKD frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas.

Pasak Valdo Benkunsko, didelį nerimą dėl galimo neskaidrumo kelia paskelbti duomenys, kad „Vilniaus energijos” pirkimai iš susijusių šalių – bendrovės „Dalkia International“, „Dalkia“ įmonių grupės ir kitų susijusių asmenų – pernai siekė net 122,762 mln. litų.

„Praėjusiais metais visoje Lietuvoje pačių savivaldybių valdomų šilumos tinklų įmonių nuosavybės grąžos rodikliai buvo apie 2 proc., kai tuo tarpu, kaip matyti iš atskleistų duomenų, „Vilniaus energijos“ nuosavybės grąža 2011 metais pasiekė net apie 48 proc. Šitokie pelno rodikliai monopoliniame sektoriuje ekonominės krizės metu rodo savivaldybės vadovybės negebėjimą apginti vartotojų interesų ir efektyviai prižiūrėti, kaip vykdoma nuomos sutartis“, – sakė V. Benkunskas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!