- Reklama -

M.Kuprevičius ir A.Skučienė už teisybę kovos iki galo (KK nuotr.)















Drąsiaus Kedžio šalininkai, pirmadienį pradėję neterminuotą bado akciją prie Generalinės prokuratūros, nuo 23 val. iki 6 val. turi išardyti palapinę ir naktį praleisti ant suolelio – Vilniaus meras V.Navickas, ant kurio pilvo puikavosi užrašas „Fuck me“, ir kuris išdavė leidimą pederastų ir lesbiečių paradui Vilniuje, o taip pat kuris buvo išdavęs leidimą bado akcijai palapinėse prie Seimo Pensininkų partijai (protestuoti prieš savo bendrapartiečio A.Kubiliaus vykdomą socialinę politiką), išsigando D.Kedžio šalininkų. Konservatorius Vilniaus meras V.Navickas D.Kedžio šalininkams neišdavė leidimo būti palapinėje prie Generalinės prokuratūros nakties metu.

„Dėl to mūsų protesto akcija tikrai nenutrūks. Mes už teisybę kovosime iki galo ir bado akcija vyks tiek, kiek reikės – mėnesį, tris mėnesius, pusę metų, metus ar dvejus. Savanorių dalyvauti protesto akcijoje prie Generalinės prokuratūros yra labai daug, sudarinėjami grafikai, todėl toks Vilniaus mero sprendimas mūsų tikrai neišgąsdins – jei mums bus liepta išardyti palapinę nakties metu, mes ją išardysime ir naktį praleisime ant suolelio. Bet mes iš čia niekur nesitrauksime – protestuosime tol, kol pasieksime teisybę“, – „Karštam komentarui“ sakė protesto akcijoje prie Generalinės prokuratūros dalyvaujanti D.Kedžio krikšto mama Audronė Skučienė.

Šią naktį D.Kedžio artimųjų prie Generalinės prokuratūros palaikyti atvyko ir D.Kedžio dukrelės gynėjas Marius Kuprevičius, Garliavoje suvaidinęs esminį vaidmenį, kad mergaitė juodąjį penktadienį (gegužės 14 d.) nebūtų atiduota pedofilų klanui.

D.Kedžio krikšto mama A.Skučienė „Karštam komentarui“ sakė, kad tokį Vilniaus mero konservatoriaus sprendimą – neišduoti naktinio leidimo protestuotojams – iš pradžių skųs Vilniaus apygardos administraciniam teismui, paskui – Vyriausiajam administraciniam, o tuomet – Strasbūrui.

„Labai gerai, tegul sužino Europa, kaip pažeidinėjamos žmogaus teisės Lietuvoje, kaip ginamas pedofilų klanas. Šitas Vilniaus mero žingsnis dar labiau išgarsins pedofilijos bylą Europoje, jeigu ši byla pasieks Strasbūrą. Nes toks Vilniaus mero sprendimas yra akivaizdus žmogaus teisių pažeidimas – Vilniaus meras neleidžia mums protestuoti prieš nusikalstamus prokurorų veiksmus. Nes Drąsius Kedys buvo nužudytas, o prokurorai teigia, kad jis užspringo savo skrandžio turiniu… Tikrai labai gražu iš Vilniaus mero pusės“, – savo nuomonę apie V.Navicko sprendimą neleisti protestuotojams būti protesto vietoje prie Generalinės prokuratūros naktį „Karštam komentarui“ išsakė A.Skučienė.

Šiandien D.Kedžio rėmėjus aplankė bei savo knygą „KGB akiratyje“ padovanojo disidentė Nijolė Sadūnaitė. Žiūrėdama nužudyto Drąsiaus Kedžio nuotraukas, Nijolė Sadūnaitė sakė: „Tai kankinys“. Jai taip pat nekilo abejonių, kad D.Kedys buvo mušamas ir kankinamas.

Paklausta, kas baisiau – dabartinė nepriklausomos Lietuvos teisėsauga ar sovietinis KGB, N.Sadūnaitė pasakė mananti, kad „dabar yra baisiau“.

D.Kedžio šalininkai ryte pasitinka prokurorus su plakatu, kad būtų tiriama D.Kedžio nužudymo byla, ir D.Kedžio „be smurto žymių“ nuotraukomis. Su tokiu pačiu plakatu ir tokiomis pat nuotraukomis prokurorai palydimi ir išvažiuojantys iš darbo namo.

D.Kedžio šalininkai prie Generalinės prokuratūros taip pat renka gyventojų parašus: kad būtų vykdoma 2009-10-06 Vilniaus apygardos teismo nutartis ir pareikšti įtarimai L.Stankūnaitei, kad būtų iškelta drausminė byla teisėjai S.Jakštienei, taip pat, kad atsistatydintų ar būtų atstatydinta Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E.Žiobienė.

Užvakar generaliniam prokurorui Dariui Valiui buvo įteikta 790 žmonių parašų, kad būtų pareikšti įtarimai L.Stankūnaitei ir kad L.Stankūnaitei būtų panaikinta apsauga.

Vakar su tokiais pačiais reikalavimais buvo pateikta dar apie 1500 parašų.

Visi, norintys išreikšti savo pilietinę poziciją šioje juodoje pedofilijos byloje, kurioje buvo nužudytas savo dukrelę gynęs tėvas Drąsius Kedys, gali tai padaryti pasirašydami protesto vietoje (parkelyje) prie Generalinės prokuratūros.

„Teisybė nugalės“, – įsitikinę D.Kedžio krikšto mama Audronė Skučienė ir D.Kedžio dukrelės gynėjas Marius Kuprevičius.

KK inf.

2010-07-23

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!