- Reklama -
A.Kubilius tapo aršiu

Gerokai įsibėgėjęs ir vis labiau įžūlėjantis puolimas prieš Vilniaus miesto valdžią nėra nei netikėtas, nei originalus. Gal kiek netikėtas atrodytų to puolimo oganizatorių „smegenų centras“, suvienijęs lyg ir skirtingose politinių barikadų pusėse įsikūrusius konservatorių ir liberalcentristų vedlius A.Kubilių ir A.Zuoką. Toks savotiškas bendraminčių – politinių reakcionierių sambūris, kuriam tiktų konspiracinis trumpinys KAZA ( Kubilius Andrius +Zuokas Artūras). O juk dar neseniai Vilniaus m. tarybos konservatorių ruporas K. Masiulis A.Zuoką, praktiškai, tautos priešu skelbė ir gyrėsi nemažai prisidėjęs, atskleidžiant buvusio mero „abonentines“ aferas.

Deja, KAZOS režisuojama totalinio šmeišto prieš naująją Vilniaus valdžią kampanija rodo, kad konservatorių ir libralcentristų praeityje buvę vieši apsižodžiavimai, kildavę dėl nesutarimų dalinantis Vilniaus gėrybes, kaipmat baigėsi, kuomet iškilo grėsmė tiek vienų, tiek kitų ramybei ir gerovei.

Partijos Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) atstovai, laimėję Vilniaus m. savivaldos rinkimus, nuo pirmųjų buvimo valdžioje dienų ėmė vykdyti savo rinkimų programą. Tai reiškia, kad iškilo reali grėsmė „abonentinės“ KAZOS valdymo sistemos, apraizgiusios Vilniaus miestą, egzistencijai.

Pirmasis smūgis KAZOS įvestai netvarkai – savivaldybės struktūros reorganizacija. Priežasčių jai toli ieškoti nereikia – per paskutinius dvejus metus miesto tarybos stalčiuose įstrigo apie 4,5 tūkstančio neįvykdytų užduočių. Liberalcentristų protekcionistinės politikos rezultatas – didžioji dalis seniūnijų vadovų į savo postus paskirti, vadovaujantis partiniu principu, nepaisant labai žemo jų profesinio pasirengimo.

KAZAI yra ko bijoti. Darbą pradėjo komisija dėl priimtų, bet miestui nenaudingų sprendimų panaikinimo. Atnaujinta „Vilniaus šilumos tinklų“ nuomos sutarties su „Dalkia“ vykdymo priežiūros komisija, pakeista „Vilniaus vandenų“ valdyba, sugebėjusi pelningai dirbusią įmonę per pusmetį paversti nuostolinga. Rengiamasi sustabdyti Naujosios Vilnios poliklinikos koncesijos sutartį, kuri gyventojams negali garantuoti nieko, išskyrus kainų už suteikimas paslaugas augimą.

Tai tik nedidelė dalis veiksmų, kurių kiekvienas kerta šaką KAZAI, korupcijai Vilniaus mieste ir sostinės grobstymui. Kiekvieną dieną tai šakai bus vis sunkiau išsilaikyti. Nepaisant įnirtingo KAZOS pasipriešinimo, nes minėtasis sambūris iš tikrųjų gerai sugeba tik griauti.

Vilniečiams reikia valdžios, kuri sugeba kurti.

Jūratė Overlingienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!