- Reklama -

Advokatas Arūnas Marcinkevičius. KK nuotr.

„Ar nėra keista, kad buvęs vicepremjeras ponas Zigmas Vaišvila iki šiol niekada nebuvo apklaustas liudytoju Medininkų byloje? Kodėl būtent dabar, po buvusiojo Muitinės departamento direktoriaus pono Valerijono Valicko apklausos Lietuvos Apeliacinio teismo posėdyje, eksvicepremjeras staiga pradėjo šitaip keistai reaguoti? Kas atsitiko, kad šitaip sunerimta, kodėl ir ko išsigąsta?“ – klausia advokatas Arūnas Marcinkevičius, reaguodamas į antradienį Seime rengiamą Z.Vaišvilos spaudos konferenciją.

Z.Vaišvilos anonsuojama spaudos konferencija skamba taip:

Signataras Zigmas Vaišvila, vertindamas š.m. spalio 31 d. prasidėjusius įvykius dėl valstybės paslapties atskleidimo apie tariamas Rusijos provokacijas Lietuvos Prezidentės atžvilgiu, atskleis Rusijos suinteresuotumą Lietuvos Prezidento pareigose išsaugoti Dalią Grybauskaitę.

Ikiteisminis tyrimas dėl šios valstybės paslapties atskleidimo stabtelėjo dirbtinai, nes sprendžiant iš viešai paskelbtos informacijos įtarimus reikštini Prezidentės vyriausiajai patarėjai Daivai Ulbinaitei ir pačiai Prezidentei. Prezidentei tai reiškia apkaltą Seime.

Zigmas Vaišvila atkreips dėmesį į vieno iš Prezidentės gelbėtojo – Rygos omonininko K. Michailovo (buvusi pavardė – Nikulinas) advokato Arūno Marcinkevičiaus – galimai nusikalstamas veikas, dėl kurių ištyrimo signataras kreipiasi į Generalinę prokuratūrą.

Signataras pateiks informaciją apie Prezidentės ir Prezidento kanceliarijos darbuotojų požiūrį į parašų rinkimą dėl referendumo.

Advokatas Arūnas Marcinkevičius taip pat stebisi anonse skelbiamu teiginiu, jog advokatas yra “Prezidentės gelbėtojas”. “Niekada gyvenime Prezidentė į mane pagalbos nesikreipė, ir nežinau, kokioje byloje galėjau ją ginti”,  – Z.Vaišvilos paskelbtu spaudos konferencijos anonsu stebisi advokatas A.Marcinkevičius.

Advokatas A.Marcinkevičius atkreipia dėmesį, kad Lietuvos Baudžiamajame Kodekse už trukdymą advokato darbui numatyta baudžiamoji atsakomybė:

“231 straipsnis. Trukdymas teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio veiklai:

1. Tas, kas bet kokiu būdu trukdė teisėjui, prokurorui, ikiteisminio tyrimo pareigūnui, advokatui arba Tarptautinio baudžiamojo teismo ar kitos tarptautinės teisminės institucijos pareigūnui atlikti su baudžiamosios, civilinės, administracinės arba tarptautinės teisminės institucijos bylos tyrimu ar nagrinėjimu susijusias pareigas arba trukdė antstoliui vykdyti teismo sprendimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas padarė šio straipsnio 1 dalyje numatytą veiką panaudodamas smurtą ar kitokią prievartą, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

3. Už šiame straipsnyje numatytas veikas atsako ir juridinis asmuo.”

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!