- Reklama -

Generalinė prokuratūra nenori tirti K.Betingio vaidmens Kauno miesto savivaldybės ir UAB "Kamesta" taikos sutarties istorijoje. KK nuotr.

Sandraugos „Kitokia Lietuva“ 2013-05-27 pareiškimą Generaliniam prokurorui Dariui Valiui su visais priedais Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis persiuntė nagrinėti Kauno apygardos vyriausiajam prokurorui Kęstučiui Betingiui.

Tai jau antras kartas, kai Generalinė prokuratūra sandraugos „Kitokia Lietuva“ pareiškimą dėl K.Betingio ir jo vaidmens Kauno miesto savivaldybės ir UAB „Kamesta“ taikos sutarties istorijoje persiuntė tirti pačiam K.Betingiui.

„Kaip rodo dokumentai, šioje taikos sutarties istorijoje betarpiškai dalyvavo Kauno apygardos vyriausias prokuroras Kęstutis Betingis. Štai kas rašoma 2011 m. gruodžio 2 d. UAB „Kamesta“ Paklausime Nr. 1575 savivaldybės administracijos direktoriui A. Nesteckiui:

„Tokia pozicija susiformavo po ilgų susirašinėjimų ir derybų bei 2011 m. liepos mėn. 1 d. 10 val. įvykusio pasitarimo Kauno miesto savivaldybėje tarp uždarosios akcinės bendrovės „Kamesta“ valdybos pirmininko Valentino Marcinkevičiaus, Kauno miesto savivaldybės mero Rimanto Mikaičio, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Navakausko ir Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Kęstučio Betingio. Šio susitikimo metu buvo nutarta pavesti uždarajai akcinei bendrovei „Kamesta“ kreiptis į nepriklausomus ekspertus dėl Aleksoto tilto kairiojo prietilčio transporto mazgo ekspertizės atlikimo siekiant pašalinti ginčytinus klausimus. Ekspertizės išlaidas buvo įpareigota padengti uždarajai akcinei bendrovei „Kamesta““.

Netrukus po šio pasitarimo, Kauno apygardos prokuratūra 2011-08-19 gavo UAB „Kamesta“ sekančio turinio raštą Nr. 1087:

„Pagal žodinį susitarimą su Kauno miesto savivaldybės administracija mes užsakėme, kad UAB „Valstybinė projektų ir sąmatų ekspertizė“ atliktų objekto Aleksoto tilto kairiojo prietilčio transporto mazgo“ ekspertizę.

Siunčiame Jums ekspertizės išvadas, kurias jau esame pateikę Kauno miesto savivaldybės administracijai“, raštą pasirašo generalinis direktorius E. Kevalaitis.

Sandrauga „Kitokia Lietuva“ reiškia įsitikinimą, kad Generalinė prokuratūra išsiaiškins, kokiu pagrindu Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis dalyvavo pasitarime savivaldybėje, siekiant pašalinti ginčytinus klausimus, ir kam Kauno apygardos prokuratūrai reikalingos tos ekspertų komisijos išvados – 21 lapas.

Pakartotinai pateikusi šią savo pareiškimo ištrauką, sandrauga „Kitokia Lietuva“ klausia:

Gerb. LR Generalini prokurore Dariau Valy, gal Jums pateiktuose dokumentuose minimas Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis ir Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis, kuriam Generalinė prokuratūra persiuntė šiuos dokumentus, yra ne tas pats asmuo? Tada Jūsų veiksmai yra suprantami ir laukiame skubių veiksmų.

Jeigu šiuose dokumentuose minimas Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis ir Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis, kuriam Generalinė prokuratūra persiuntė šiuos dokumentus, yra tas pats asmuo, tada leiskite paklausti, ką Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis darys su dokumentais apie Kauno apygardos vyriausiąjį prokurorą Kęstutį Betingį?“ – rašte generaliniam prokurorui D.Valiui klausia sandrauga „Kitokia Lietuva“, prašydama parsisiųsti atgal „Kitokios Lietuvos“ pareiškimą dėl K.Betingio iš Kauno apygardos prokuratūros, kuriai vadovauja K.Betingis.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!