- Reklama -

Generalinis prokuroras Darius Valys. KK nuotr.

Generalinė prokuratūra visuomenei pateikia 2012 metų veiklos ataskaitą, kurioje – ne tik prokuratūros pertvarkos rezultatai, bet ir išaiškintų nusikalstamų veikų skaičius.

Metinė prokuratūros veiklos ataskaita pateikta Respublikos Prezidentei, Seimui ir Vyriausybei. Vadovaujantis Prokuratūros įstatymu, už prokuratūros veiklą generalinis prokuroras atsiskaito Respublikos Prezidentui ir Seimui.

Vienas svarbiausių 2012 metų darbų – įgyvendinta prokuratūros pertvarka: apylinkių prokuratūros tapo pavaldžios 5 apygardų prokuratūroms, vietoje 51 veikia 10 apylinkių prokuratūrų, jų veiklos teritorijos suderintos su teismų ir ikiteisminio tyrimo įstaigų veiklos teritorijomis. Apylinkių prokurorų darbo vietos liko ten, kur ir buvo. Daugiau nei perpus sumažintas vadovų skaičius – iš 190 vyriausiųjų prokurorų ir jų pavaduotojų liko 91.

„Prokurorų specializavimasis ir darbo krūvių vienodinimas, sugriežtinta ikiteisminių tyrimų terminų kontrolės tvarka, atliekami ikiteisminių tyrimų patikrinimai, patobulinta tyrimų apskaita Informacinėje prokuratūros sistemoje jau duoda teigiamų rezultatų. 2012 metais prokurorai ir ikiteisminio tyrimo pareigūnai ištyrė 42 884 nusikalstamas veikas arba 20 proc. daugiau nei 2011 metais. Atskleista 52 proc. nusikalstamų veikų“, – sako generalinis prokuroras Darius Valys.

72 proc. ikiteisminių tyrimų praėjusiais metais truko iki 6 mėnesių. Ikiteisminis tyrimas vidutiniškai truko 157 dienas.

Palyginus su 2011 metais, 2012 metais ištirta 51 proc. daugiau korupcinių nusikalstamų veikų, 54 proc. daugiau nusikalstamų veikų, susijusių su kontrabanda, 44 proc. daugiau nusikalstamų veikų, susijusių su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta.

Lietuvos Respublikos prokurorai, vykdydami viešojo intereso gynimo funkciją, 2012 metais teismams pateikė 490 ieškinių, siekiant valstybei sugrąžinti turto už 147 mln. 782 tūkst. litų, t. y. beveik 3 kartus daugiau nei 2011 metais.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!