- Reklama -

KK nuotr.

Po suklastotų nutarčių skandalo Kauno apygardos teisme iš teismo pirmininko pareigų atsistatydinus Albertui Miliniui, Prezidentė Dalia Grybauskaitė Kauno apygardos teismo pirmininko poste norėtų matyti buvusį STT agentą, dabar vadovaujantį Kaišiadorių r. apylinkės teismui, Nerijų Meilutį.

Šis 37 metų buvęs STT agentas Kauno apygardos teismui turėtų pradėti vadovauti jau netrukus: Prezidentė pasirašė dekretą, kuriuo paprašė Teisėjų tarybos pritarti Nerijaus Meilučio kandidatūrai į Kauno apygardos teismo pirmininko postą. Teisėjų taryba šią procedūrą turėtų atlikti liepos 15 d.

Nors Nerijus Meilutis Prezidentės dekretu dar nėra paskirtas Kauno apygardos teismo pirmininku, tačiau žmonės jau dabar ruošiasi į priėmimą pas naująjį Kauno apygardos teismo vadovą.

„Tai, kad Kauno apygardos teismui vadovaus jaunas teisininkas, buvęs STT agentas, suteikia vilčių, jog šiame teisme neliks teisėjų, kurių teismo posėdžio protokolai fabrikuojami“, – „Karštam komentarui“ nuomonę išsakė buvusi lėlininkė Jūratė Kiaunienė, kuri tikisi, jog naujasis teismo pirmininkas pats inicijuos Kauno apygardos teismo teisėjų A.Jaliniausko, J.Kiškio suklastoto teismo protokolo tyrimą bei dar vienos teisėjos suklastotos teismo nutarties tyrimą – mat prieš kelias dienas nuvykusi susipažinti su byla į Alytaus rajono apylinkės teismo archyvą, J.Kiaunienė aptiko vieną pakeistą vienos Kauno apygardos teismo teisėjos nutartį. Jos turinys skiriasi nuo pirminės nutarties, kurios kopiją turi tiek J.Kiaunienė, tiek KK.

„Tikiu, kad N.Meilutis dar neturi surambėjusių ryšių su klanu ir pravalys šį teismą“, – mano Jūratė Kiaunienė, kurios gyvenimą ir sveikatą net septynerius metus traiškė nusikalstama Alytaus ir Kauno pareigūnų gauja.

Kauno apygardos teismo pirmininko postas yra labai svarbus tuo, kad būtent į Kauno apygardos teismą suplaukia žmonių skundai iš apylinkių teismų. Ir jeigu, pvz., Alytaus rajono apylinkės teisme vykdomas nusikaltimas prieš žmogų – atimamas turtas, fabrikuojama baudžiamoji byla ir pan., tai šioje sistemoje yra labai svarbu, kad apylinkės teismo sprendimą užtvirtintų ir aukštesnis teismas.

„Kiek tik aš nesiskundžiau Kauno apygardos teismui, visad gaudavau trafaretinius atsakymus, o Kauno apygardos teismo teisėjai A.Jaliniauskas, J.Kiškis net klastojant teismo posėdžio protokolą dangstė tuometinį Alytaus rajono apylinkės teismo teisėją Algį Markevičių“, – apie veikusią sistemą pasakojo J.Kiaunienė, kuriai baudžiamoji byla, siekiant perimti pelningą lėlių gamybos ir prekybos verslą, buvo iškelta dėl to, kad ji neva per brangiai pardavė lėles.

„Dar reikėtų jaunais teisininkais pakeisti ir kitų apygardos teismų pirmininkus, pvz., Vilniaus apygardos teismo pirmininką A.Šumską, ir tuomet gal žmonėms atsirastų šviesa tunelio gale“, – mano Jūratė Kiaunienė.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!