- Reklama -
Lietuvos "Foresterių" klubas išvyko į šešių dienų kelionę aplink Lietuvą Medininkų tragedijos 24-ąsias metines paminėti. Žygio vadovas - Vitas Petruškevičius. KK nuotr.
Lietuvos "Foresterių" klubas padėjo vainiką prie Medininkuose žuvusių pareigūnų monumento. KK nuotr.
Lietuvos "Foresterių" klubas padėjo vainiką prie Medininkuose žuvusių pareigūnų monumento. KK nuotr.
Lietuvos "Foresterių" klubas padėjo vainiką prie Medininkuose žuvusių pareigūnų monumento. KK nuotr.
Žuvusiems pareigūnams atminti. Po žvakutę už kiekvieną žuvusį pareigūną... KK nuotr.
Šiame namelyje buvo rasti nužudyti Lietuvos pareigūnai... KK nuotr.
Žygio dalyviams - G.Gorienės knyga "Nusikaltimas valstybės vardu. Medininkų žudynių byla melo ir klastočių labirintuose". KK nuotr.
Aplink Lietuvą - per šešias dienas. KK nuotr.

Rugpjūčio 1-ąją iš Medininkų muitinės posto, kuriame prieš 24 metus įvyko kruvinoji, taip iki šiol ir neišaiškinta tragedija – buvo nužudyti septyni Lietuvos muitinės ir policijos pareigūnai ir tik vienas liko gyvas, į žygį aplink Lietuvą išvyko „Foresterių“ klubo atstovai.

Žygis, kurios tikslas – paminėti Medininkų muitinės posto tragediją, prisiminti nelengvą Lietuvos nepriklausomybės kelią, aplink Lietuvą truks šešias dienas.

Išvykdami į kelionę, žygio dalyviai padėjo vainiką prie žuvusiems pareigūnams pastatyto monumento, uždegė žvakutes, aplankė muitinės, kuriame buvo rasti žuvusiųjų kūnai, vagonėlį. Jame – grindų, išteptų žuvusiųjų pareigūnų krauju, fragmentas.

Tačiau, deja, Lietuvos nepriklausomybės pradžioje pralietas kraujas iki šiol šaukiasi teisingumo – mat teisėsauga ir valdžia iki šiol taip ir neparodė politinio noro išsiaiškinti tikruosius Medininkuose nužudytų pareigūnų žudikus, o tenkinasi tariamu nusikaltimo išaiškinimu.

Todėl žygio dalyviai kelionės metu ne tik diskutuos apie Medininkų įvykius, tačiau ir sieks, kad kuo daugiau žmonių pasiektų ir tai, kas slepiama po oficialiąją žudynių tyrimo versija – į kelionę išsivežė knygų „Nusikaltimas valstybės vardu. Medininkų žudynių byla melo ir klastočių labirintuose“, kurios bus padovanotos žmonėms.

Žygio organizatorius – Vitas Petruškevičius. Jo dėdė Vytas Petruškevičius buvo Lavoriškių muitinės posto viršininkas, pirmasis tą naktį nufilmavęs Medininkų žudynių vietą, tačiau jo vaizdo medžiaga iš prokuratūros paslaptingai dingo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!