- Reklama -
VSAT nuotr.

Savaitgalį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo du į Baltarusiją vykę įtartini automobiliai.

Sekmadienį Medininkų pasienio kontrolės punkte Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 40 metų Prancūzijos piliečio ir jo vairuojamo automobilio „Range Rover Sport“ dokumentus.

Vyro pasas buvo tvarkingas, tačiau kontrolės metu VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad jo transporto priemonė yra ieškoma kaip pavogta. Nustatyta, kad 2008 metais pagamintos mašinos, kuri per valstybės sieną vyko su baltarusiškais numeriais, nuo šių metų balandžio ieško Italijos teisėsaugininkai.

Automobilis laikinai saugomas Vilniaus rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėtu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą

Dar vieną įtartiną transporto priemonę savaitgalį sulaikė sieną su Baltarusija saugantys Varėnos rinktinės pasieniečiai.

Šeštadienį Šalčininkų pasienio kontrolės punkte užtrukti teko krovininį autovežį „Scania R114“ vairavusiam 43 metų Alytauis rajono gyventojui.

Į Baltarusiją vykęs vyras VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens ir sunkiasvorės transporto priemonės dokumentus, tačiau pasieniečiams įtarimą sukėlė autovežiu gabentas visureigis „Volkswagen Touareg“.

Patikrinus transporto priemonės identifikacinius numerius turimose duomenų bazėse paaiškėjo, kad 2003 metais pagaminto „folksvageno“ nuo šių metų gegužės mėnesio ieško Ispanijos policija.

Automobilis buvo nukeltas nuo autovežio ir laikinai saugomas Druskininkų užkardoje. Po apklausos alytiškiui leista vykti per valstybės sieną, o tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtu būdu gauto turto įgijimo pradėję VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!