- Reklama -

Vilniaus universitetinėje ligoninėje R.Kačinauskui, atvežtam iš Vilniaus m. 2 PK, nustatytas galvos, abiejų rankų ir dešinės pėdos sumušimas. KK nuotr.

Aiškėja vadinamojo „Vilniaus betmeno“ sulaikymo savo gyvenamoje vietoje ir išvežimo į Vilniaus m. 2 PK aplinkybės.

Kaip redakcijai papasakojo R.Kačinausko kaimynė, vakar vakare buvo ramu, kai į daugiabučio namo 5 aukštą, kuriame gyvena R.Kačinauskas, atvyko policijos pareigūnai. Jie paklausė, kas čia vyksta, R.Kačinauskas atsakė, kad niekas nevyksta, viskas ramu.

„Aš bandžiau uždaryti savo buto duris, bet jie į tarpdurį įkišo koją ir įsibrovė į vidų. Po to, kai aš jums į redakciją paskambinau, jie atėmė telefoną ir pradėjo mane mušti: pargriovė ant žemės, spyrė į galvą, kišo po nagais adatą ir tardė, koks teisininkas man rašo skundus, kad aš laimiu prieš juos teismus. Vienas policininkas mane vadino „skatina”, “litovskaja morda“. Suplėšė mano treningo viršutinę dalį – betempdami mane iš buto numetė koridoriuje, į policijos komisariatą išvežė su maikute ir šlepetėmis, neleido net apsirengti. Kai policininkai į veidą papurškė dujų balionėliu, man prasidėjo epilepsijos priepuolis, praradau sąmonę. Kai atgavau sąmonę, jau buvau Vilniaus universitetinėje ligoninėje. O mušė mane mano namuose“, – apie policininkų išpuolį pasakojo R.Kačinauskas.

Vilniaus universitetinės ligoninės gydytojai iš policijos atvežtam R.Kačinauskui diagnozavo galvos sumušimą, abiejų rankų sumušimą, dešinės pėdos sumušimą. Pažymoje teigiama, kad į ligoninę R.Kačinauskas pristatytas dėl kūno, galvos sumušimo, veido ir akių skausmų.

„Man nudegino su dujomis veidą“, – redakcijai sakė R.Kačinauskas. – „Man gydytojas pasakė: „Būtų dar daugiau dujų, būtum negyvas“.

Nors vakar žurnalistams Vilniaus m. VPK vienas iš vadovų žurnalistams pateikė versiją, neva R.Kačinauskas buvo pamatytas neblaivus viešoje vietoje ir dėl to esą buvo atvažiuota pas jį į namus, šiandien oficialioji policijos versija jau pasikeitė – mat R.Kačinauskas buvo blaivus ir joks girtumas nebuvo nustatytas.

Šiandien į Vilniaus universitetinę ligoninę, kur po sumušimų buvo gydomas R.Kačinauskas, atvyko policijos pareigūnai ir atvežė administracinio teisės pažeidimo protokolą, kuriame pateikiama jau kita versija: neva R.Kačinauskas spardė kaimynų buto duris, pareigūnai liepė liautis, bet R.Kačinauskas nepaklausė pareigūnų „nutraukti neteisėtus veiksmus“, „įžeidinėjo pareigūnus“, dėl to ir buvo nuvežtas į policijos komisariatą.

R.Kačinauskas mano, kad taip Vilniaus m. 2 PK pareigūnai mėgina „gesinti gaisrą“. „Nes kaimynai girdėjo per raciją, kaip pranešė „ketvirtas aukštas“, o aš gyvenu penktame aukšte. Reikia ištirti vakar dienos įrašus ir bus aišku, kaip jie atsidūrė pas mane“, – sako „Vilniaus betmenas“, kuris po vakar dienos sumušimo šiandien skundžiasi galvos, nugaros, rankų ir kojos skausmais.

Šiandien Vilniaus m. 2 PK policijos pareigūnų veikmus Renatas Kačinauskas apskundė generalinio prokuroro pavaduotojui Dariui Raulušaičiui.

„Manęs nenorėjo išleisti iš ligoninės, bet pasakiau, kad negaliu čia būti, nes būtinai turiu patekti į priėmimą pas Raulušaitį“, – redakcijai pasakojo R.Kačinauskas.

Kadangi į ligoninę jį iš policijos su sumušimo žymėmis atvežė viena „maikute“, sportinėmis kelnėmis ir šlepetėmis, prieš važiuodamas į susitikimą su generalinio prokuroro pavaduotoju R.Kačinauskas grįžo namo persirengti. Bute degė šviesa, buvo įjungtas televizorius. „Kaip mane ištempė iš buto, taip viskas ir buvo. Tik ant stalo buvo 10 litų su centais ryt važiuoti į Z.Birštono teismą traukinio bilietui, tai centai palikti, o 10 litų ant stalo nėra“, – redakcijai sakė R.Kačinauskas.

„Tegul nuima pirštų antspaudus ir tada pamatys, kad policijos pareigūnai mane išsitempė iš buto, nes jie buvo čia ir čia mane mušė“, – apie vakar dienos įvykius pasakojo R.Kačinauskas.

Šiandien jis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad šių Vilniaus m. 2 PK policijos pareigūnų atžvilgiu būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Aš ir generalinio prokuroro pavaduotojui Dariui Raulušaičiui parodžiau, kur man į panagę kišo adatą“, – redakcijai sakė R.Kačinauskas, rodydamas savo rankas su akivaizdžia žaizda po nagu.

Rimtai ištirti šį atvejį R.Kačinauskas paprašė ir Policijos departamento Imuniteto tarnybos.

Pasak R.Kačinausko, pareigūnai nefilmavo, ką darė pas jį bute. „O kai mane išvedė jau iš buto, tada jau pradėjo filmuoti – kaip jie man antrankius deda prie mano buto durų. Neva jie mano bute visai nebuvo. Prašiau leisti pasiimti vaistų nuo epilepsijos, bet neleido. Ir kaimynas prašė, kad leistų bent vaistus pasiimti, bet policininkas pasakė jam: „eik, eik“, – apie tragedija R.Kačinauskui galėjusį pasibaigti pareigūnų atvažiavimą pasakojo „Vilniaus betmenas“.

R.Kačinauskas sako iki šiol nesuprantantis, kodėl vakar buvo išvežtas į policiją. “Aš norėčiau, kad man pasakytų, už ką – ar aš žmogų užmušiau, ar ką pavogiau, ar išprievartavau? Už ką? Vieną minutę esi namuose, kitą tave jau muša ir veža į policiją. Gal mane nori pribaigti? ” – apie  vakar dienos įvykius svarstė R.Kačinauskas.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!