- Reklama -

Pliaupiantis lietus neišbaidė Kunigo ir poeto Robertas Grigo deklamuojamų savo eilėraščių. Juozo Valiušaičio nuotr.

Vertėja, poetė Sonata Paliulytė skaitė amerikiečių poetės Emily Dickinson ir savo eiles. Petro Jonušo nuotr.

Režisierė Neris Karpuškaitė-Akelaitienė. Juozo Valiušaičio nuotr.
Arūnas Gelūnas kultūros ministras. KK nuotr.

Garsūs šalies aktoriai ir režisieriai, dalyvavę Klonio gatvės laisvųjų menininkų scenos renginiuose, prašo LRT televizijos generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus ir kultūros ministro Arūno Gelūno viešai atsiprašyti už juos įžeidusią melagingą žinią, paskleistą LRT kanalu.

„Zitos Kelmickaitės televizijos laidoje „Toks gyvenimas“, gegužės 9 d. rodytoje Lietuvoje ir visam pasauliui paskleistoje LTV World televizijos kanalu, kultūros ministras Arūnas Gelūnas melagingai pareiškė, jog mes, menininkai, važiavome uždarbiauti į Garliavos Klonio gatvės laisvųjų menininkų sceną, įsikūrusią mažosios kankinės senelių Kedžių namo kieme.

Norime viešai pareikšti, kad tai yra melas ir šmeižtas, už kurį prašome viešai mūsų ir visos visuomenės atsiprašyti.

Pareiškiame, kad į Garliavą vykome net negalvodami apie jokį atlygį ir Klonio gatvėje skaitėme eiles, rodėme ištraukas iš spektaklių, dainavome norėdami parodyti savo solidarumą su visais Lietuvos žmonėmis, neabejingais mūsų šalyje įsigalėjusiam neteisingumui ir nekaltų žmonių persekiojimui, palaikyti šio valstybės vardu vykdomo persekiojimo aukas. Už tai vienintelis didžiausias ir neįkainojamas mūsų atlygis buvo žmonių dėkingumas, gėlės ir karšta arbata“, – savo pareiškime teigia aktoriai Diana Anevičiūtė-Valiušaitienė, Šarūnas Puidokas, Rimantė Valiukaitė, poetė ir vertėja Sonata Paliulytė, aktoriai Gediminas Storpirštis ir Ainis Storpirštis, režisierė Neris Karpuškaitė-Akelaitienė, režisierė Agnė Marcinkevičiūtė ir režisierė Ramunė Rakauskaitė.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!