- Reklama -

KK nuotr.

Nacionalinės teismų administracijos duomenimis, nuo praėjusių metų spalio mėnesio iki šios dienos į laisvas teisėjų, teismo pirmininkų ir teismo pirmininko pavaduotojų pareigas pretendavo 536 asmenys. Nemaža dalis teisėjų siekia karjeros ar perkėlimo, tai lemia nuolatinę teisėjų rotaciją ir teismų atsinaujinimą.

Vidutiniškai teisėjas viename teisme dirba ne ilgiau negu 9 metus. Lietuvos vyriausiame administraciniame teisme teisėjo vidutinis darbo stažas – 5 metai, šalies apygardos administraciniuose teismuose – 6 metai, Lietuvos Aukščiausiame Teisme – 11 metų, Lietuvos apeliaciniame teisme – 11 metų, šalies apygardų teismuose – 10 metų, šalies apylinkės teismuose – 9 metai.

Teisėjų darbo vietos keitimas – karjera ar perkėlimas iš vieno teismo į kitą – vienas iš būdų stiprinti visuomenės pasitikėjimą teisėjais ir teisinės sistemos darbu.

Vykdant teisėjų atrankas atsižvelgiama ne tik į pretendentų patirtį, atsitiktiniu būdu atrinktus nagrinėtų bylų garso įrašus, bet ir į asmenines savybes, požiūrį į šio teismo problemų sprendimą, teismo darbuotojų nuomonę bei kitas reikšmingas aplinkybes.

NTA inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!