- Reklama -

KK nuotr.

Šiandien Šilutės rajono apylinkės teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise Šilutės – Pagėgių rinkiminėje apygardoje Nr. 32 per išankstinį balsavimą antrajame rinkimų į Seimą ture ir už šią nusikalstamą veiką pinigine bauda nuteisė 43 m. rusniškį.

40 MGL dydžio (5200 Lt) baudą į valstybės biudžetą V. M. turės sumokėti už tai, kad šių metų spalio 25 d., vykstant išankstiniam balsavimui, trims rinkėjams pažadėjo sumokėti po 10-15 litų arba, jų pageidavimu, atsiskaityti degtine už tai, kad jie balsuotų už konkretų jo nurodytą vienos partijos kandidatą. Tačiau lengvu uždarbiu susigundę rusniškiai po balsavimo liko be nieko, nes „sandėrį“ nutraukė policijos pareigūnai.

Tai pirmasis teismo apkaltinamasis nuosprendis dėl Šilutės – Pagėgių rinkiminėje apygardoje užfiksuotų rinkimų pažeidimų, perkant rinkėjų balsus.

Nuosprendį galima skųsti apeliacine tvarka.

Šiuo metu Šilutės rajono policijos komisariate, vadovaujant Šilutės rajono prokurorei Jurgitai Ališauskaitei, atliekami dar trys ikiteisminiai tyrimai, pradėti pagal tą patį LR BK 172 str. – dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise. Dviejuose iš jų įtarimai jau pareikšti trims moterims, vienas tyrimas kol kas atliekamas pagal faktą, nenustačius įtariamųjų.

Dar viena baudžiamoji byla dėl analogiškos nusikalstamos veikos minėtoje rinkimų apygardoje per pirmojo rinkimų turo išankstinį balsavimą, baigta pagreitinto proceso tvarka, jau buvo pasiekusi teismą, tačiau dėl to, kad į teismą kaltinamoji atėjo neblaivi, byla buvo grąžinta prokuratūrai. Artimiausiu metu ji teismui bus perduota nagrinėti jau su kaltinamuoju aktu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!