- Reklama -

Zigmas Vaišvila. KK nuotr.

Signataras Zigmas Vaišvila teigia, kad subliuško mitas apie BAB „Oruva“ ir UAB „FF lizingas“ skolas.

„Tiems, kurie nežino detalių, paaiškinsiu, kad dar 2003 m. kaip BAB “Oruva” kreditorių komiteto narys pateikiau prokuratūrai prašymą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo dėl BAB “Oruva” ir valstybės lėšų iššvaistymo, kurį atliko D. Grybauskaitės vadovaujama finansų ministerija. Tą patį pakartojau 2010 m. lapkrityje, tačiau iki šiol negavau jokio prokuratūros pranešimo apie ikiteisminio tyrimo pradėjimą ar atsisakymą tai daryti.

Priminsiu, kad 2011-02-15 Šiaulių apygardos prokuratūros nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl BAB „Oruva“ turto iššvaistymo konstatuota, kad nei bankroto administratorius, nei Z. Vaišvila, niekada nedisponavęs AB „Oruva“ turtu, o tik atstovavęs šio turto pirkėją, neiššvaistė BAB „Oruva“ turto, kad jį iššvaistė finansų ministerija“, – šiandien Seime vykusioje spaudos konferencijoje sakė Z.Vaišvila.

„Š.m. lapkričio 6 d. Lietuvos apeliaciniam teismui panaikinus teismo sprendimą dėl 6,9 mln. Lt priteisimo iš UAB “FF Lizingas”, subliuško ir šis finansų ministerijos kurtas mitas“, – teigė signataras.

„Š.m. gruodžio 2 d. nutartimi Vilniaus apygardos teismas atmetė Generalinės prokuratūros skundą dėl Vilniaus rajono apylinkės teismo nutarties, kuria panaikintas jau antras Generalinės prokuratūros atsisakymas pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Pirmininko G. Kryževičiaus persiųstą medžiagą dėl stebuklų mano naudojamose elektroninėse erdvėse, mano teismui ruošiamų dokumentų sužinojimą, oponentų (t.y. Lietuvos kriminalinės policijos vado Algirdo Matonio brolio Juozo Matonio vadovaujamos UAB „Skomė“ ir bendrininkų) neteisėtai iš LITEKO sistemos, bylų teismuose ir finansų ministerijos atstovų gaunamų teismų dokumentų ir jų naudojimo teismų bylose dėl UAB „Skomė“ akcininkų ginčų, mano vadovaujamos UAB „FF lizingas“ ginčų, t.t. ir su finansų ministerija. Teismas Generalinei prokuratūrai nurodė, kad reikia apklausti tuos asmenis, kurie teismuose teikia šią neteisėtai gautą medžiagą“, – Seime vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo Z.Vaišvila.

„Lietuvos Aukščiausiojo Teismo š.m. vasario 28 d. nutartimi išaiškinta, kad reikia tirti ir faktus dėl UAB „Skomė“ verslo nesąžiningo perėmimo, kurį 2009 m. įvykdė Lietuvos kriminalinės policijos vado Algirdo Matonio brolis ir UAB „Skomė“ direktorius Juozas Matonis. Tokiu būdu pasisavinto turto vertė apie 35 mln. Lt. Iki šiol Policijos departamentas neatsakė į mano š.m. spalio 25 d. prašymą paaiškinti, ar mano ir mano šeimos atžvilgiu nuo 2009 m. buvo ar yra taikomos operatyvinės priemonės, ar mūsų atžvilgi vykdomas ikiteisminis tyrimas“, – sakė Z.Vaišvila.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!