- Reklama -

Audrius Nakas. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Seimas 2015 m. gegužės 12 d. svarstė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) pateiktą Valstybinių socialinio draudimo senatvės pensijų ir valstybinių pensijų, sumažintų dėl draudžiamųjų pajamų turėjimo, kompensavimo įstatymo projektą.

Kaip pranešė naujienų agentūra BNS bei jos informacija pasinaudoję didžiausieji šalies dienraščiai, prieš šį projektą balsavo tik vienas Seimo narys – Audrius Nakas. Tačiau nė viena žiniasklaidos priemonė nesivargino paklausti paties Seimo nario, kodėl jis balsavo prieš.

Kad mano sprendimas nebūtų interpretuojamas ar panaudotas propagandiniais tikslais, apie tokį savo sprendimą noriu informuoti pats. Taigi SADM projektas, kurį pristatė ministrė Algimanta Pabedinskienė, numato, kad kompensuojamoji suma pensininkams bus išmokama 2016–2019 metais. Privalomos grąžinti sumos bus išmokamos procentais: 2016 m. antrojo ketvirčio paskutinį mėnesį senatvės pensijų gavėjams išmokama 10 procentų kompensuojamosios sumos; 2017, 2018 ir 2019 metais senatvės pensijų gavėjams išmokama po 30 procentų kompensuojamosios sumos lygiomis dalimis, atitinkamai 2017, 2018 ir 2019 m. kiekvieno ketvirčio paskutinį mėnesį.

Balsavau prieš tokį projektą, nes tai ne tik atviras pasityčiojimas iš senatvės pensiją užsidirbusių ir vėliau konservatorių apvogtų žmonių, bet ir įžūlus melas valstybės vardu.

Pensininkams visos skolos privalo būti grąžintos nedelsiant, per vieną dieną, o ne per ketverius metus. Ir šioms kompensacijoms nereikia jokių pinigų iš niekur skolintis, kaip kad aiškina konservatorius Jurgis Razma. Valstybė pinigų turi, ir įdomiausia – dar ir su kaupu. Tačiau prioritetai, kaip visada, yra iškreipti, ir pirmenybė teikiama ne valstybės piliečių gerovei.

Dar 2012 metais Konstituciniam Teismui išaiškinus, kad teisės aktai, kuriais pensijos dirbantiems gyventojams buvo sumažintos daugiau nei nedirbantiems, prieštarauja Konstitucijai, privalėjo būti grąžintos visos skolos iki paskutinio cento ir dar sumokėti procentai už neteisėtai nusavintus žmonių pinigus.

Tačiau realus grąžinimas ištęstas net iki 2019 metų. Tai ne tik įstatymo negerbimas bei grubus jo nevykdymas, nors tai Lietuvoje seniai tapo kasdienybe, bet tiesiog amoralus ir niekuo nepateisinamas ciniškas valdžios elgesys, rodantis panieką ir valstybei, ir piliečiams.

Seimo narys Audrius Nakas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!