- Reklama -

Pagal A.Kubiliaus su kolega sukurtą „Ilgalaikės Lietuvos paramos Ukrainai strategiją“, galima daryti prielaidą, kad "rusai" propagandiškai "Lietuvą puls" iki 2020 metų. KK nuotr.

Lietuvos informacinėje erdvėje siaučiant aršiai karo propagandai ir su ja susijusiam žmonių bauginimui bei nerimo diegimui, kyla būtinybė šį bei tą paaiškinti.

Dabar stebime stambių kapitalistinių valstybių kovą dėl įtakos sferų. Užkulisiniai JAV, ES, taip pat ir Rusijos žaidimai yra nematomi, bet visa tai teliks vien žaidimai, kurių dalyviai yra ir Lietuvos valdžia, ir kurių įkaitai yra taip pat ir Lietuvos liaudis.

ES, NATO ir kiti globaliojo kapitalo trestai bei sindikatai stumia “šalis-naujokes” į priešakines informacinio fronto linijas, kad galėtų toliau plėsti informacinę priedangą savo užkulisiniams žaidimams. Tik beviltiškas naivuolis gali nuoširdžiai tikėti, jog Vakarai siekia kažkokios “nepriklausomos Ukrainos”.

Savo ruožtu, “šalių-naujokių”, tarp jų ir Lietuvos, vadovybei yra naudinga ši karo propaganda, kad būtų nukreiptas liaudies dėmesys nuo socialinių-ekonominių problemų bei negandų.

Mūsų šalies socialinei tikrovei yra būdingas žmonių netikrumas dėl rytdienos. Nėra prognozuojama ir Lietuvos ekonomikos tragiška raida. Todėl ir kyla strateginė užduotis “rezervuoti” liaudies nuotaikas, nukreipiant žmonių lūkesčius visai kita kryptimi. Nuo objektyviai neprognozuojamos tikrovės – link subjektyviai sumodeliuoto nerimo.

Būtent dėl to ir yra eskaluojama karo psichozė, be jokio sąžinės graužimo bauginant kažkokiu karu valdžios globojamų kapitalistų išnaudojamus žmones.

Aišku, galimai būta ir dar vieno tikslo. Galimai yra siekiama “pritempti situaciją” prie “karinės padėties”, kurios sąlygomis bus slopinamas valdantiesiems nepalankios nuomonės skelbimas bei skleidimas. Kitaip sakant, galimai yra siekiama legitimizuoti įprastam “demokratijos” vaidinimui nebūdingus dalykus….

Taigi:

1. Jokio karo nebus, išskyrus valdančiųjų karą prieš savo liaudį

2. Svarbiausia- ne “karas”. Svarbiausia- jo modelis. Ir tai, kokių represijų gali imtis valdantieji po šio modelio priedanga.

Ir dar. Kai liaudis ieško “slėptuvių” nuo savo valdančiųjų, jai galimai bus pritaikyta prievarta rengti “slėptuves” nuo sumodeliuotų “svetimų”. O šiaip…Kitokio karo ir nebus. Išskyrus jo brutalų bei cinišką propagandinį modelį.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!