- Reklama -

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis. KK nuotr.

Šiandieninė sudėtinga geopolitinė situacija verčia mus būti budrius ir imtis visų įmanomų priemonių, kad galėtumėme užtikrinti savo valstybės ir jos žmonių saugumą. Juk kiekvienos stiprios ir savarankiškos šalies pagrindinė užduotis – galėti ir mokėti apsiginti. Žinoma, šioje vietoje vienas svarbiausių aspektų – pinigai, o tiksliau, kiek jų galime skirti savo šalies saugumui užtikrinti, tačiau, esu tikras, saugumu galime pradėti rūpintis ir nuo mažesnių žingsnių. Vienas tokių – Lietuvos Respublikos ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisos, kurios suteiktų galimybę Šaulių sąjungos nariams namuose laikyti šauliškai veiklai skirtus ginklus ir, esant būtinybei, naudoti juos ginant Tėvynę.

Pagal dabartinį teisinį reguliavimą, šauliai gali namuose turėti tik sportui, savigynai ar medžioklei skirtus ginklus, o šaulio tarnybai skirto ginklo laikyti namuose negali. Tuo tarpu sportininkai ir medžiotojai savo ginklus namuose laikyti teisę turi.

Manau, kad Šaulių sąjunga, vienijanti keletą tūkstančių narių, yra svarbi valstybės saugumo dalis, todėl turime stiprinti šią organizaciją. Juk priešo įsiveržimo į mūsų šalies teritoriją atveju, svarbi kiekviena sekundė, o pagal dabar galiojančius įstatymus, šauliai turėtų skubėti pasiimti ginklų į tam tikrose vietose įrengtas jų saugyklas ir tik tuomet galėtų priešintis įsibrovėliams. Argi nebūtų paprasčiau, jeigu šaulys galėtų pasiimti namuose saugiai laikomą šaulio tarnybai ir savigynai laikomą ginklą ir neturėtų blaškytis bei gaišti brangaus laiko karo ir nepaprastosios padėties metu?

Tiesa, yra nemažai besibaiminančių, kad suteikus šauliams išskirtines teises laikyti ginklus, kils pavojus visuomenės saugumui, tačiau reikia priminti, kad šauliai dalyvauja mokymuose, žino kaip elgtis su ginklu, yra vykdoma nuolatinė jų kontrolė, tikrinama sveikata. Žinoma, būtų puiku, kad galėtumėme sau leisti kaip Estija kiekvienam šauliui namuose įrengti po seifą ir pilnai užtikrinti ginklo saugumą, sumažinant tikimybę, kad jis bus panaudotas ne pagal paskirtį, tačiau, pas mus tuo turės pasirūpinti patys šauliai. Taigi, turime spręsti, kas šiandien yra svarbiau – minimali nelaimingų atsitikimų rizika, ar valstybės saugumo stiprinimas? O ir priešo atgrasymas, suteikiant šauliams teisę laikyti namuose tarnybinį ginklą, tikrai ne paskutinėje vietoje.

Taigi, po susitikimo su Šaulių sąjungos atstovais ir organizacijos vadu pulkininku leitenantu Liudu Gumbinu, aš ir Darbo partijos valdyba remiame šaulių siekį turėti ir namuose laikyti šauliškai veiklai skirtus ginklus ir rekomenduosime Darbo partijos frakcijai rudens sesijos metu Seime balsuoti už atitinkamas Lietuvos Respublikos ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisas.

Valentinas Mazuronis, Darbo partijos pirmininkas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!